VATRENI SE VRAĆAJU U DALMACIJU: Ne možeš uzeti ‘dite materi’, ono joj uvijek iznova dolazi

Nisu mogli reći ne. Koliko god antagonizama bilo, makar prošlo i 1500 dana od njihova zadnjeg posjeta Dalmaciji, sad se zna… Hrvatska nogometna reprezentacija u proljetnom će okupljanju koje će započeti krajem svibnja, posjetiti Omiš. Lokalni nogometni klub slavi stotinu godina postojanja, zvali su Vatrene koji su svesrdno prihvatili taj poziv.

Reprezentacija će se 29. svibnja okupiti u Splitu. Zna se samo da na prvi dan okupljanja neće stići Ivan Rakitić. On će 26. svibnja imati finale španjolskog Kupa kralja, a 1. lipnja možda i finale Lige prvaka. Pod upitnikom je zbog tog događaja u Madridu i Dejan Lovren, koji se s Liverpoolom također, i to baš preko Raketine Barcelone, nada doći do velike završnice. Ipak, odmah potom, eto i njih među reprezentativcima.

Nakon splitskog okupljanja ide se u Omiš, a onda u bazu u Opatiju. Ondje će Vatreni boraviti sve do 7. lipnja, kada će se zaputiti prema Osijeku, gdje ih dan poslije čeka onaj važniji, kvalifikacijski ogled za EURO 2020. protiv Walesa. Nakon tog susreta ide se u Varaždin, gdje će se 11. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu s Tunisom. Dalić je najavio da će nakon Walesa mlade igrače prepustiti Nenadu Gračanu, koji će ih odvesti na U-21 Europsko prvenstvo u Italiju (od 16. do 30. lipnja) te da će protiv Tunisa poslati možda i kojeg HNL-igrača.

“Igramo u Dalmaciji, mogu doći ljudi iz Hercegovine, Metkovića, Dubrovnika… Ako interes bude velik, imat ćemo otvoreni trening da gledatelji mogu već dan prije vidjeti dečke na terenu”, rekao je Dalić za Sportske novosti.

Hoće li se možda kvalifikacijski susret protiv Mađarske ujesen odigrati na Poljudu?

“Mi nemamo skrivene želje, naravno da su one otvorene i da želimo da hrvatska reprezentacija igra u Splitu. Na poziv NK Omiša odlučili smo u dogovoru s njima odigrati trening-utakmicu u povodu stote obljetnice. To je dobro za naše navijače u Dalmaciji, stalno naglašavam da oni zaslužuju gledati reprezentaciju u Splitu – u ovom slučaju, to će biti u Omišu. To je velika stvar i za Ivana Perišića koji potječe odande. Radi se o dobroj priči i stalo nam je da bude sve na najvišoj razini, pa da to onda bude i veliki iskorak prema Splitu. Ovo je poklon Omišu i Dalmaciji da mogu vidjeti naše Vatrene”, rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.


Komentari