VATRENI PRODALI DRESOVE NOŠENE NA UTAKMICI PROTIV SLOVAČKE: Treći najskuplji dres nosio je debitant

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nošeni i potpisani dresovi hrvatskih nogometnih reprezentativaca s kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Slovačke prodani su za 31.117 eura na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, javlja HNS.

Početna cijena dresova bila je 89 eura, no dres kapetana Luke Modrića dostigao je cijenu od 5.250 eura, onaj Ivana Perišića prodan je za 2.800 eura, a sljedeću najveću cijenu (2.414 eura) dostigao je dres Luke Sučića, koji je protiv Slovačke debitirao za najjaču hrvatsku nogometnu vrstu.

Iz HNS-a navode kako su svi dresovi profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Slovačke i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Inače, hrvatska nogometna reprezentacija postala je prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice i to one kvalifikacijske za Euro 2020 koju je reprezentacija igra protiv Mađarske, ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura (31.352), isti je primjer slijedila u još pet navrata.

Prodavali su se i dresovi s utakmice osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske, na kojoj je prikupljeno 48.909 eura, a dres Luke Modrića dostigao cijenu od čak 16 tisuća eura i time postao najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice. Uzgred, na šest online aukcija ukupna cijena prodanih dresova hrvatske nogometne reprezentacije iznosi 156.684 eura ili 1.175.130 kuna, zaključuju.

Komentari