VATRENI DANAS JURIŠAJU NA KANADU! Evo gdje ih gledati na otvorenom na zagrebačkim trgovima

Foto: Tom Dubravec / CROPIX Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Svjetsko prvenstvo u nogometu teško je bilo zamisliti bez ogromnih ekrana i navijanja na zagrebačkim trgovima, no to se umalo ostvarilo zbog zimskog termina održavanja prvenstva. Naime, uopće nije bilo privatne inicijative prema Gradu, koja obično bude za svjetsko prvenstvo, da bi se postavio veliki ekran na neki od gradski trgova za gledanje utakmica. Ipak,  Advent će ovaj put spasiti stvar.

Gradonačelnik Tomašević jučer je prilikom otvorenja Adventa rekao kako jednostavno nitko nije pristupio gradu i tražio neku javnu površinu gdje bi postavio ekrane i prodavao piće.

” Vjerojatno zbog ovog hladnog vremena i toga da je prvi put u povijesti nogometa svjetsko prvenstvo zapravo na neki način usred zime” objasnio je.

Foto:Zagreb.info

Ipak, s organizatorima manifestacija na samom Adventu grad je razgovarao o tome i sigurno će, rekao je gradonačelnik, biti organiziranog gledanja na velikom ekranu na Europskom trgu, a možda i na još nekim adventskim lokacijama.

Još jedna sigurna lokacija u centru grada je veliki ekran trgu Petrice Kermepuha iznad dolca ispred Harat’s Puba koji ima svoj cijeli posebni program tijekom trajanja svjetskog prvenstva.

Nakon neodlučenog rezultata u prvom susretu skupine F svjetskog prvenstva protiv Maroka i rezultata 0:0 vatreni danas u 17 sati igraju jako važnu utakmicu protiv najslabije momčadi skupine, Kanade. Hrvatska je trenutačno druga momčad skupine F i za prolaz u drugi krug natjecanja vatreni bi morali pobijediti slabašnu Kanadu kako bi mirnije dočekali posljednju utakmicu prvog kruga u kojoj ih čeka najjači protivnik u skupini, Belgija, koja je u prvoj utakmici pobijedila Kanadu 1:0 i prva je momčad na tablici.


Komentari