VATRENE DO KRAJA KVALIFIKACIJA OČEKUJE LUDNICA! Borba do samog kraja, hoće li se sve rješavati u zadnjem kolu?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je uvjerljivo slavila protiv Cipra 3:0 na gostovanju, dok  su Rusi bili bolji od Slovačke s 1:0. Time se nastavlja luda utrka i velika borba za prvo mjesto u skupini.

Nakon sedam kola Hrvatska i Rusija izjednačene su po broju bodova na vrhu skupine H, a Vatreni su trenutno na vrhu zbog bolje gol razlike. Da stvar bude bolja, obje momčadi postigle su isti broj pogodaka (11), ali je Hrvatska primila manje, točnije jedan pogodak, naspram četiri koliko je primila Rusija.

Ono što također ide u prilog Vatrenih je i bolji raspored do kraja kvalifikacija, pa se postavlja pitanje; može li Hrvatska napokon, u miru, na Svjetsko prvenstvo otići kao prva momčad u skupini te preskočiti dodatne kvalifikacije?

Nikad kao prvi

Hrvatska je otvorila kvalifikacije porazom od Slovenije u Ljubljani, ali se nakon toga ‘skockala’ te upisala pet pobjeda uz jedan remi. To je za sada jedini pogodak koji je Hrvatska primila u ovim kvalifikacijama. Ako Hrvatska ostane druga, slijede joj dodatne kvalifikacije. Po mnogima su ovo najteže kvalifikacije u povijesti nogometa jer će izravan odlazak u Katar izboriti deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih ići u dodatne kvalifikacije.

Novitet u borbi za SP je da će im se tamo pridružiti dva pobjednika skupina Lige nacija iz sezone 2020./2021., ali isključivo oni koji se nisu izravno plasirali na SP ili koji nisu osigurali dodatne kvalifikacije. 12 reprezentacija tako neće tražiti Katar kao što se to do sada radilo; šest parova koji su se susreli u dva navrata, nego će to raditi podijeljeni u tri skupine u kojima će se igrati samo jedna utakmica, čime će na SP otići još tri momčadi.

U ludoj utrci, Zlatko Dalić i ekipa do kraja kvalifikacija moraju se još sastati sa Slovačkom (u ponedjeljak u Osijeku), dok će Rusi istog dana gostovati u Sloveniji. Mjesec dana kasnije, točnije 11. studenog, Hrvatska gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Ciprane. Za kraj, 14. studenog, očekuje nas izravni ogled Hrvatske i Rusije, na koji će Vatreni ići kao domaćini. Ako ne dođe do većih iznenađenja, upravo bi taj susret mogao odlučivati tko će iz naše skupine otići izravno u Katar.


Komentari