Vaterpolisti suvereno osigurali četvrtfinale

FOTO: Pedja Milosavljević/Cropix

Vaterpolisti Hrvatske ponovno briljiraju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u južnokorejskom Gwangju. Ovoga puta nastradali su vaterpolisti SAD-a sa rezultatom 17:7. Time su praktički osigurali prvo mjesto i direktni ulazak u četvrtfinale.

Najbolji strijelci kod Hrvatske su bili Vrlić, Vukičević, Joković i Benić sa tri pogotka, dva Bušlje te po jedan Lončar, Šetka i Garcia.

“Apsolutno sam zadovoljan. No i ova utakmica mora otići u jedan dnevnik uspomena naših
fantastično odigranih utakmica. Sada ćemo se prvo isplivati se i uživati. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna. Ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to niti pomisliti. Rekao sam maloprije, želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na tlu, želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav – mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta.” rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Naši brane titulu prvaka svijeta, a finale nosi plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Sljedeću utakmicu reprezentacija igra u skupini s Kazahstanom 19. srpnja u 13:30 sati po hrvatskom vremenu, dok ih četvrtfinalna očekuje 23. srpnja u 08:30.
Sve utakmice mogu se uživo pratiti na programu HRT2.


Komentari