Vardar nadigrao Zagreb kojem je ovo drugi poraz u Makedoniji

RK Zagreb.hr

Prvi strijelac kod Zagreba bio je sjajni realizator Dobrivoje Marković.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nastavili su natjecanje u grupnoj fazi VELUX EHF Lige prvaka na gostovanju u Skopju, gdje su u subotu 11. veljače odmjerili snage s makedonskim prvakom Vardarom.

Na put u Makedoniju trener prve momčadi Silvio Ivandija nije poveo Lovru Šprema, kao ni ozlijeđene Luku Šebetića i Lovru Jotića, dok su se po dolasku u Skopje razbolili kapetan ekipe Zlatko Horvat i Darko Cingesar. Hrvatski reprezentativac je, ipak, stisnuo zube i zaigrao u četvrtom ovosezonskom okršaju dvaju najboljih klubova iz regije.

Dvoboj su s tribina odgledali Stefan Vujić, Arian Jović, te nedovoljno oporavljeni Darko Cingesar, a svakako valja spomenuti i kako je ovaj dvoboj bio debi u dresu PPD Zagreba za Luku Mrakovčića i mladog Josipa Vekića.

Kod gostiju je nedostajao tek lijevi vanjski Vuko Borozan, dok se izborom trenera Raula Gonzalesa na tribinama našao vratar Strahinja Milić.

Loše otvaranje utakmice

Prvo poluvrijeme pripalo je Vardaru i to rezultatom 14:8, a da se hrvatskim rukometnim prvacima loše piše vidjelo se već na samom otvaranju kada Vardar na krilima Dibirova, Dujshebaeva i Čupića radi seriju 5:0 nakon čega je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija bio prisiljen zatražiti minutu predaha. Do prvog gola najboljeg hrvatskog kluba morali smo čekati 8. minutu kada je kapetan Zlatko Horvat smanjio na 5-1.

I premda je dvorana iznenađujuće ostala poluprazna i premda ni uobičajeno glasni Komiti nisu bili na razini na koju su nas navikli nekih prijašnjih godina i premda domaćin nije odigrao poluvrijeme za anale, rukometaši PPD Zagreba opet su utakmicu otvorili u grču i već na samom otvaranju pustili protivnika da se odvoji na popriličnu prednost koju su kasnije kroz utakmicu morali stizati. A to je, najčešće se pokaže, Sizifov posao.

Iz „sivila“ prvog poluvremena valja tek izdvojiti Ivana Stevanovića koji je u tom periodu igre skupio sedam obrana i koji je s tri obrane do ludila doveo inače odličnog Rusa Derevena, kao i povratnika Domagoja Pavlovića koji je u tom prvom dijelu jedini izgledao „živo“ i koji je pritom postigao jedan gol i čak tri puta proigrao Igora Vorija na crtu.

Drugo poluvrijeme pripalo Zagrebu

Drugo poluvrijeme pripalo je Zagrebu, a rezultat tog dijela igre glasio je 11:12 u korist hrvatskog prvaka. Nedovoljno oporavljenog Zlatka Horvata trener Ivandija mijenja Josipom Erešom, a u nastavku svjedočimo i debiju Luke Mrakovčića i Josipa Vekića u bijelom dresu.

I upravo je 22-godišnji Riječanin Mrakovčić unio živost u napad najboljeg hrvatskog kluba te je s tri pogotka i dva iznuđena sedmerca pokazao da je hrvatski prvak dobio još jednog sjajnog razigravača, ali i strijelca.

Ivan Stevanović nije bio na razini prvog poluvremena pa je u 47. minuti u igru ušao Matevž Skok koji je do konca utakmice s nekoliko obrana pokazao da je kvalitetno riješenje i da Zagreb s njim može računati i u budućnosti.

Prvi strijelac kod Zagreba bio je sjajni realizator Dobrivoje Marković sa šest pogodaka, tri je dodao debitant Luka Mrakovčić dok su po dva postigli Igor Vori, Zlatko Horvat, Josip Valčić, David Miklavčić i Domagoj Pavlović. Ivan Stevanović imao je osam, a Matevž Skok tri obrane.


Komentari