NA KORAK DO EUROPSKOG PROLJEĆA! Dinamo potpuno zgazio Austrijance, Ivanušec zabio treći!

gnkdinamo/Instagram

Nogometaši Dinama napravili su veliki korak ka još jednom proljeću u Europi! Modri su stigli do velike i važne pobjede u 4. kolu Europske lige svladavši u Klagenfurtu Wolfsberger 3:0.

Momčad Zorana Mamića ponovila je uspjeh s Maksimira prije nekoliko tjedana ponovo svladavši Wolfsberger ovoga puta uvjerljivije, golovima Lovre Majera i Brune Petkovića.

Dinamo je nakon dva uvodna remija bez golova u zadnje dvije utakmice uvelike popravio dojam s dvije pobjede, ali i šanse za prezimljavanje u ovom natjecanju tako što je zadržao prvo mjesto povećavši prednost nad suparnicima.

U 60. minuti nakon ubačaja Oršića s desne strane na peterac, braniči Wolfsbergera raščistili su loptu, no samo na kratko. Lopta je došla točno u noge Majera koji je opalio, Kuttin odbio tek od stative u svoju mrežu. Ovo je Majeru bioprvi gol u europskim natjecanjima.

U 75. minuti Modri su zabili drugi gol preko Brune Petkovića nakon što je vrhunski posao odradio Arijan Ademi probivši se kroz obranu Wolfsbergera da bi Petko lakoćom pospremio na povratnu loptu.

U sudačkoj nadoknadi Luka Ivanušec je zabio treći gol plasiranom loptom u donji desni kut razbivši Austrijance.

Osvojivši nova tri boda Dinamo je došao do osam bodova povećavši prednost nad Feyenoordom, koji je samo remizirao sa CSKA Moskvom 0:0 te odlučuje u svojoj sudbini, a plasman dalje mogao bi osigurati u sljedećem kolu u Rotterdamu.

Wolfsberger – Dinamo Zagreb 0:3

TIJEK UTAKMICE:

90’+2 Gotova je utakmica. Dinamo je slavio 3:0!

90’+1 GOOOOOOLLL!!! Dinamo je zabio za 3:0 preko Luke Ivanušeca koji je iz daljine plasiranom loptom spremio u desni donji kut! Domaćini su pregaženi!

85′ Dinamo je mudro smirio igru te privodi utakmicu kraju.

75′ GOOOOOOOL!!! Dinamo vodi 2:0!!! Modri su praktički prelomili utakmicu u završnici zabivši drugi gol preko Brune Petkovića nakon što je vrhunski posao odradio Arijan Ademi probivši se kroz obranu Wolfsbergera da bi Petko lakoćom pospremio na povratnu loptu.

74′ Ivanušec je zamijenio Oršića, a Franjić junaka utakmice Majera.

70′ Dinamo ponovo prijeti! Modri su se nakon gola skroz razigrali, a ovaj put s desne strane jako iskosa pucao je Kastrati, no kut je zatvorio golman domaćina.

67′ Hrvatski napadač Dario Vizinger ponovo je testirao Livakovića, no ni ovaj put ga nije savladao.

60′ GOOOOOL! Dinamo vodi 1:0 golom Lovre Majera! Nakon ubačaja Oršića s desne strane na peterac, braniči Wolfsbergera raščistili su loptu, no samo na kratko. Lopta je došla točno u noge Majera koji je opalio, Kuttin odbio tek od stative u svoju mrežu. Ovo je Majeru prvi gol u europskim natjecanjima.

58′ Vizinger je nakon dodavanja suigrača glavom iz prve atraktivno opalio iz voleja, ali je lopta fijuknula malo pored desne stative Livakovićeva gola.

53′ Wernitzing se našao pred Livakovićem u izglednoj šansi, ali Moharrami je u zadnji trenutak izbio loptu. Igrač domaćih tražio je penal, ali sudac Boiko je samo odmahnuo rukom.

52′ Vizinger se našao u izglednoj poziciji pred Livakovićem, ali golman Dinama prije je došao do lopte.

50′ Umalo autogol Wolfsbergera! Kastrati je ubacio s desne strane u sredinu, ali taman prije Oršića jedan od braniča je u zadnji čas ispucao u korner, malo pored stative.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme.

45’+1 Gotovo je prvo poluvrijeme. Nakon većinski neuvjerljive igre u prvom poluvremenu, Dinamo se u samoj završnici trgnuo pokušajima Petkovića i Ademija, no golman Kuttin vrhunski je obranio. S druge strane Livaković je skinuo šut Leitgeba. Nadamo se boljem nogometu u nastavku od onog što smo vidjeli u prvom dijelu na lošem travnjaku.

45’+1 Ademi je još jednom promašio! Sa nekih deset metara, kapetan Modrih je u padu opalio, ali malo iznad gola. Dinamo se u samoj završnici probudio, ali prekasno, barem za prvi dio.

43′ Odmah u sljedećem napadu opalio je i Ademi, no golman Wolfsbergera još jednom je obranio.

42′ VELIKA ŠANSA DINAMA, KAKVA ŠTETA! Dinamo je umalo poveo krajem prvog dijela nakon što je nakon ubačaja Oršića s lijeve strane branič Wolfsbergera poslao loptu ravno na noge Bruni Petkoviću, koji lukavo pucao petom u lijevi donji kut, ali Kuttin je vrhunski obranio šut.

35′ Ponovo iz daljine Leitgeb, ali na putu do gola lopta se odbila što je bio lak posao za Livakovića.

32′ Pokušao je Joško Gvardiol s lijeve strane, ali je očajno pucao daleko od gola. Dinamovci nikako da namjeste nišanske sprave.

27′ Dinamo pokušava zadominirati terenom, ali protiv čvrstih domaćina ne uspijevaju te svaki pokušaj napada završava već prije 16-erca. Wolfsberger također nije previše pokazao osim grubosti na terenu i jedne prilike Leitgeba, koju je ukrotio Livaković.

23′ Kakva prilika Dinama! Modri su prvu veliku šansu imali nakon još jednog ubačaja Moharramija s desne strane na prvu stativu i kad se činilo da će Petković stisnuti loptu, u zadnji trenutak u korner je izbio jedan od braniča Wolfsbergera.

16′ Prva velika prilika Wolfsbergera! Nakon dodavanja Vizingera s desne strane, opalio je Leitgeb u gornji desni kut, ali Livaković spremno je odbio neugodan udarac.

14′ Oršić je pokušao zaprijetiti lijevo iskosa oštrim udarcem, ali loptu je bez problema presjekao golman Kuttin.

13′ Iz velike udaljenosti pokušao Leitgeb, no njegov šut prošao je daleko od Livakovićeva gola.

10′ Nakon uvodnih deset minuta Modri imaju terensku inicijativu te pokušavaju zaprijetiti po lijevoj strani, ali zasad bez konkretnih udaraca.

6′ Prvi pokušaj Dinama na utakmici, no nakon ubačaja Moharramija s lijeve strane Oršić je pucao daleko iznad gola.

4′ Wolfsberger je pregrubo krenuo u utakmicu napravivši opasan faul prema glavi Gvardiola.

2′ Dinamovom Moharramiju pruža se liječnička pomoć nakon sudara glavama s protivničkim igračem te će nakratko izaći iz igre.

1′ Počela je utakmica. Idemo Dinamo po pobjedu! Zanimljivo Zoran Mamić junaka pobjede u prošlom kolu Atiemwena nije stavio ni na klupu.

1′ Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za preminulog velikana Diega Maradonu.

– Sastav Dinama: Livaković, Moharrami, Lauritsen, Theophile, Gvardiol, Ademi, Jakić, Majer, Kastrati, Oršić, Petković.

– Sastav Wolfsbergera: Kuttin, Scherzer, Peretz, Liendl, Vizinger, Leitgeb, Stratznig, Baumgartner, Wernitznig, Novak, Lockoshvili

– Nakon minimalne pobjede u prošlom kolu 1:0 na Maksimiru, protiv istog protivnika s nova tri boda Plavi bi napravili veliki iskorak ka novom prezimljavanju, a trener Zoran Mamić neće moći računati na Marija Gavranovića, dok su svi ostali spremni.

– Utakmicu na stadionu Worthersee u Klagenfurt sudit će Ukrajinac Boiko

– Dinamo u utakmicu ulazi kao vodeća momčad skupine s pet bodova, jednim više od Wolfsbergera i Feyenoorda, te tri više od moskovskog CSKA.


Komentari