UVOD U SEZONU OBEĆAVA: Cibona je spremna, početak na ‘vrućem’ gostovanju

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Košarkaši Cibone započet će ovosezonski put u ABA ligi današnjim gostovanjem u 18 sati u crnogorskom Baru, gdje će ih dočekati Mornar Barsko zlato. Bit će to prvi izazov za momčad koja je u pripremnom razdoblju pokazala puno, najavljujući da bi i u službenim utakmicama moglo biti dobrih vijesti.

Iz priprema se najviše pamti pobjeda na jakom Liburnia kupu u Opatiji, na turniru na kojem su igrali i beogradski Partizan, ljubljanska Cedevita Olimpija i talijanski Pesaro. Cibona se nada da bi i u Baru moglo biti dobrih vijesti, ali s oprezom, uzimajući u obzir da je domaća momčad iskusna i može biti neugodna.

Na snagu protivnika upozorio je Cibonin trener Vladimir Jovanović, otkrivajući što očekuje u najavi utakmice na službenoj klupskoj stranici.

Imaju velike ambicije

Po Jovanovićevim riječima, Mornar već godinama ulaže u momčad i igra s velikim ambicijama. ‘Nitko nije favorit na njihovom terenu, pa tako ni mi’, kaže trener Cibone.

Jovanović je najavio da je cilj odigrati dobru utakmicu, na tragu nastupa u pripremnom razdoblju i u pobjedi nad Alkarom na početku hrvatskog prvenstva.

Ozbiljna momčad

Gostovanje u Crnoj Gori približio je i Cibonin igrač Krešimir Radovčić, koji smatra da neće biti lako jer je Mornar ozbiljna momčad. Pored toga, prve utakmice ionako su obično teške, a za razliku od Cibosa kojima još nedostaje službenih nastupa u ovoj sezoni, protivnici će biti u drugačijoj poziciji. Mornarova momčad već je bila u akciji u Ligi prvaka i igrala je dobro.


Komentari