UVJERLJIVA POBJEDA MODRIH: Rog i Fernandes potopili Hajduk dok je Torcida divljala na tribinama (FOTO)

GNK Dinamo Zagreb/Facebook

Ovom uvjerljivom pobjedom Modri su zauzeli prvo mjesto na ljestvici.

U derbi utakmici 2. kola MAXtv Prve lige Dinamo je na Poljudu uvjerljivo pobijedio Hajduk rezultatom 4:0. Ovom velikom pobjedom Modri su preuzeli vodstvo na ljestvici Prve HNL.

Strijelci za Dinamo bili su Marko Rog (45+1′, 60′) i Junior Fernandes (57′, 68′).

Nakon fantastične pobjede prvi je izjavu dao Gordon Schildenfeld. 

“Došli smo tu kako bismo pokazali svoju igru, premda je ovako visoka pobjeda neočekivana, ali ne i nezaslužena. Moram priznati da nam je bilo teško igrati, jer je teren bio u očajnom stanju, travnjak nije bio vrijedan ovog derbija. Ne pamtim da je ikad bio u ovakvom stanju, bio je Bože sačuvaj. Navijači su bili fenomenalni, ambijent je bio prekrasan. Igrali smo strpljivo otpočetka, bili smo organizirani u obrani i opasni u napadu”, prenose Sportske novosti.

“Ako Paul Pogba vrijedi 90 milijuna, onda Rog vrijedi 190”, dodao je Schildenfeld.

   

Trener Modrih Zlatko Kranjčar bio je oduševljen igrom svojih odabranika. “Drago mi je što je Fernandes zabio prve pogotke ove sezone i nadam se da će držati kontinuitet. Rog je odlično ulazio iz drugog plana, sretan sam što je realizirao šanse, a imao je i pomoć suigrača. Ćorić, Soudani… Ma svi su bili visokom nivou, taktičkom i kreativnom”, rekao je Kranjčar.

“Imamo puno prostora za napredak, pogotovo kad se vrate Pivarić i Machado. Dižemo formu i stvaramo dobru atmosferu”, dodao je Cico. Ovo je njegova prva pobjeda protiv Hajduka na klupi Dinama.

Trener Hajduka Marijan Puškin nakon velikog poraza komentirao je igru svoje momčadi. “Ništa ne zamjeram svojim igračima. Znam da su neki bili pod utjecajem publike i cjelokupne euforije. Mi radimo dalje, to je ono što je lijepo u nogometu – za par dana imat ćemo novu priliku protiv Osijeka. Žao mi je jedino to što me igrači nisu dovoljno slušali. Svojoj momčadi poručujem: glavu gore. Ovaj poraz nikako ne znači da se nećemo boriti u utakmicama koje dolaze”, rekao je Puškin i tako najavio sljedeći susret sa Osijekom.

  Loša igra Bilih nije razljutila samo njihovog trenera već i navijače. Oni su svoje nezadovoljstvo odlučili iskazati bacanjem baklji. 

Zagreb.info
Zagreb.info

 

Zagreb.info
Zagreb.info

U jednom trenutku vatra se toliko proširila da je bila potrebna i intervencija vatrogasaca.

Modri sljedeću utakmicu protiv Intera iz Zaprešića igraju na domaćem terenu, a susret je na rasporedu 13. kolovoza u 19:00 sati.


Komentari