UTAKMICA ZA PAMĆENJE: Futsal Dinamo napravio spektakularan preokret, ali Tommy je bio prejak

Luka Stanzl/PIXSELL

Prvi dan natjecanja ostao je u sjećanju po sablazno praznom gledalištu na prvim dvobojima i sjajnoj utakmici u kojoj je Futsal Dinamo poražen sa 6:4 od Split Tommyja.

U petak 22. travnja, u Sutinskim vrelima počela je završnica Kupa Hrvatske u malom nogometu. Prvi dan natjecanja ostao je u sjećanju po sablazno praznom gledalištu na prvim dvobojima i sjajnoj utakmici u kojoj je Futsal Dinamo poražen sa 6:4 od Split Tommyja.

Završnica Kupa počela je u 15 sati, ali malo će tko pamtiti pobjedu Kieva, sjajan otpor mladića iz Ploča ili dobru Osječku igru protiv domaćina natjecanja, sva sportska javnost i ljubitelji futsala čekali su dvoboj drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva. Akteri na terenu nisu im ostali dužni, publika koja se u dvorani okupila kako bi gledala dvoboj najtrofejnije momčadi Hrvatske koju je predvodio Brazilac Neto i trenutno najpoznatijeg malonogometnog Kluba u Hrvatskoj koji puni dvorane gdje god igra po prvi puta se mogla pratiti uživo na televiziji.

Krenulo je izrazito loše

U sjajnoj utakmici koja je pokazala sve čari futsala Dinamo je pokazao karakter, vrativši se iz minusa od 4:0 sve do 4:4, ali Splitovci su bili sretniji i spretniji, te zasluženo prošli u polufinale.
Dinamo je mogao povesti već na samom početku, ali Perković ne zabija izglednu priliku na drugoj stativi. Kazna je uslijedila brzo, kad je nakon akcije iz kornera za vodstvo Splita zabio kapetan Suton.

Hrvatski je reprezentativac povisio i na 2:0, udarcem s 10-ak metara. Nakon šoka priliku je za Plave opet imao raspoloženi Perković, koji je u situaciji jedan na jedan pokušao prevariti vratara Jukića, koji brani njegov pokušaj. Nakon nekoliko sekundi Split kažnjava i ovaj propust Dinama, Brazilaca Neto, najkorisniji igrač prošlog svjetskog prvenstva, sjajno pogađa iz slobodnog udarca za 3:0. Nakon 10 minuta igre na semaforu je već pisalo 4:0, Đulvat gubi loptu od Grcića, koji se sjurio sam na Škorića i sjajno pogodio od grede za potpuni šok u dvorani. Dinamo je tad izgledao poput grogiranog boksača koji jedva čeka kraj runde.

Vratili se nakon 4:0

Ipak, na scenu stupa Hrvoje Penava, te vraća Plave u utakmicu. Prvo je spretno iznudio kazneni udarac i crveni karton u duelu s Perišićem, a kasnije i sam pogađa za 4:2. No krenimo redom, Capar je sigurno realizirao šesterac, poslavši loptu kroz noge Jukića, a već minutu kasnije Penava zabija za 4:2, nakon sjajno odrađenog presinga na polovici Splita. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao, iako je Split imao sjajnu priliku iz deseterca kojeg je skrivio Pezelj. Plasirani udarac Davija refleksno je skinuo Goran Škorić, koji se istaknuo još jednom sjajnom obranom kada je Brazilac Davi pucao pod prečku.

U drugo poluvrijeme Dinamo ulazi furiozno, Nikola Perković iskupljuje se za raniji promašaj te ovog puta uspijeva zarolati Jukića i ušetati se u prazan gol. 4:3 na semaforu u 23. minuti. Dvjestotinjak Dinamovih navijača u transu. Pritisak s tribina urodio je plodom kada Hrvoje Penava, u 29. minuti zabija za 4:4. Na samo njemu svojstven način spretno se izborio za poziciju na vrhu kaznenog prostora Splita, te provukao loptu u mrežu pored Bajrušovića i kapetana reprezentacije Jukića. Sve je mirisalo na veliki preokret, ali falio je taj završni udarac.

Prednost Splitu omogućila je najjača Splitova osovina na ovoj utakmici, Neto-Grcić. Brazilac je probio Dinamovu lijevu stranu, te izvrsnom loptom proigrao Grcića na drugoj stativi, koji zabija za 5:4. Kod Dinama je ubrzo nakon toga zbog dva žuta kartona isključen Ziberi. Naravno, Tommyjevci su iskoristili igrača više te golom Bajrušovića povećali prednost na 6:4. Do kraja utakmice Dinamo je zaigrao s igračem vratarom, ali nije uspio zabiti. Velika šansa bila je greda Kanjuha, no rezultat se ipak nije mijenjao.

Izvor: Futsal Dinamo


Komentari