Ususret derbijima koji život znače: Nedjelja bi mogla dati odgovor o prvaku, ali i totalno zakomplicirati stanje

Lokomotiva - Dinamo (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Ne pamtimo kada je HNL bio toliko ‘živ’ kao ove godine. Sinoć su Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo ‘krstili’ 34. kolo podjelom bodova. Za Dragovoljac je zabio Frigan, dok je za Belupo pogodio neuništivi Ivan Krstanović, koji je konvertirao kazneni udarac. Danas su na rasporedu dvije utakmice. Gorica dočekuje Lokose, dok Istra na ‘Drosini’ čeka Šibenik.

To je samo preludij za ono što nas čeka sutra, a to su dva derbija koja život znače. Rijeka i Hajduk će se u Jadranskom okršaju sudariti na Rujevici (17:00), dok će Dinamo i Osijek odmjeriti snage na Maksimiru s početkom u 20:00. Dvostruki nedjeljni program mogao bi donijeti konačni odgovor o prvaku Hrvatske, ali postoji i ona druga opcija, koja bi mogla dodatno ‘zamršiti’ ionako zamršeno HNL klupko.

Tablica govori sljedeće – Dinamo je prvi sa 70 bodova, Hajduk je drugi sa 66, Osijek je bod iza Hajduka, dok Rijeka sjedi na četvrtom mjestu sa 61 bodom.

Hajduk bez četvorice

Modri u susret s Bjeličinom škvadrom ulaze s gotovo svim raspoloživim snagama, a nedostaju jedino Franjić, Štefulj i Bulat. Čačić i njegovi puleni nemaju pravo na kiks, a pogotovo ne smiju ponoviti izvedbu iz prošlog kola, nakon što su Splićane vratili u igru za naslov remijem s Lokomotivom. Kad smo kod Hajduka, oni će u Rijeci biti lišeni usluga Vukovića, Mlakara, Atanasova i Katića, koji su zbog povrede van stroja.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas ovako je najavio meč s Rijekom.

“Svaka utakmica je drukčija i priprema se na svoj način. Vjerujte mi, ne razmišljam o kupu. U ovoj utakmici idemo kao jedina momčad koja može osvojiti dvostruku krunu. U kupu će biti drukčije. Obje momčadi će biti u istoj situaciji. Samo razmišljamo kako doći do tri boda u Rijeci. Ali, naviknuti smo na to”, rekao je Valdas.

 


Komentari