USPJEH KARIJERE MLADE ZAGREPČANKE: Hrvatska tinejdžerica slavila u sjajnom hrvatskom danu

Screenshot: Instagram/Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić ostvarila je najveći dosadašnji uspjeh u utrkama Svjetskog kupa skijašica. Na utrci slaloma u slovenskoj Kranjskoj Gori, 17-godišnja Zagrepčanka mogla se pohvaliti 26. mjestom i svojim prvim bodovima u karijeri u Svjetskom kupu, s 4.81 sekundom zaostatka za Slovakinjom Petrom Vlhovom, pobjednicom utrke.

Odlične vijesti za hrvatsko skijanje donijela je i Leona Popović, koja je zauzela 20. mjesto. Zaostatak Popović za Vlhovom bio je 3.42 sekunde.

Slovačka skijašica, pobjednica na Sljemenu ranije ovog tjedna, slavila je ispred drugoplasirane Švicarke Wendy Holdener i trećeplasirane Šveđanke Anne Swenn Larsson.

Četvorica Hrvata s bodovima

Uspješni hrvatski skijaški dan u slalomu upotpunili su muški aduti u švicarskom Adelbodenu. Sva četvorica Hrvata koja su krenula sa starta došla su do druge vožnje, a svi se mogu pohvaliti i osvojenim bodovima.

Najbolji plasman ostvario je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, s 15. mjestom uz 1.03 sekunde zaostatka za Austrijancem Johannesom Strolzom, pobjednikom utrke. Samuel Kolega bio je 21., njegov zaostatak za Strolzom iznosio je 1.73 sekunde, Matej Vidović zauzeo je 24. mjesto s 1.92 sekunde zaostatka, a Istok Rodeš završio je na 25. poziciji sa zaostatkom od dvije sekunde.

Austrijanac i Nijemac zaokružili postolje

Uz pobjednika Strolza, na postolju za trojicu najboljih bio je i njegov austrijski sunarodnjak, drugoplasirani Manuel Feller. Nijemac Linus Strasser došao je do trećeg mjesta.


Komentari