Uskoro kreće drugi krug prodaje ulaznica za EURO: Poznato i kako se kreću cijene

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Uskoro kreće drugi krug prodaje ulaznica za EURO 2024. u Njemačkoj. Točnije započet će 4. prosinca i to dva dana nakon ždrijeba skupina, objavili su iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Završni turnir je na rasporedu od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine.

Milijun ulaznica

Na raspolaganju će biti milijun ulaznica za navijače 21 reprezentacije koje će tada imati svoje mjesto u turniru.

Sljedeći krug prodaje ulaznica bit će pokrenut sljedeće godine, za navijače tri reprezentacije koje će se plasirati na EURO kroz doigravanje koje je na rasporedu od 21. do 26. ožujka.

Španjolci tvrde da Modrić odlazi: Evo što misle o njegovom povratku u Dinamo

1 euro = 7,53450 kuna

U prvom prodajnom krugu prodano je više od 1,2 milijuna ulaznica, a kupci su birani putem lutrije. Za kupnju ulaznica se prijavilo 20 milijuna kandidata, iako su u tom trenutku bili poznati samo datumi i stadioni na kojima će svoje utakmice u grupnoj fazi odigrati domaća reprezentacija.

Od 30 do 1000 eura

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje opcije gledanja finalne utakmice koja će biti odigrana 14. srpnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Do sada je 17 reprezentacija osiguralo nastup na Europskom prvenstvu. Uz domaćina Njemačku, kroz kvalifikacije su svoje mjesto na završnom turniru izborile reprezentacije Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Srbije, Škotske, Španjolske, Švicarske i Turske.

Dominik Livaković, Zlatko Dalić. (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Njima će se u ponedjeljak i utorak pridružiti još četiri momčadi. U ponedjeljak se u izravnim dvobojima za plasman na EURO sastaju Ukrajina i Italija u skupini C, Češka i Moldavija u skupini E te Slovenija i Kazahstan u skupini H. U utorak biti poznat i posljednji putnik za Njemačku iz kvalifikacijske skupine D, a to će biti Hrvatska ili Wales.


Komentari