Uprava GNK Dinama odbila debatu s udrugom ‘Dinamo – to smo mi’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Udruga “Dinamo – to smo mi” u ponedjeljak je pozvala upravu GNK Dinama u javnu debatu s temom preoblikovanja Dinama iz udruge građana u športsko dioničko društvo. Uvjete, mjesto i vrijeme debate prepustili su, kažu, čelnicima Kluba, dok je jedini uvjet DTSM-a bio da se debata odvije javno.

Odgovor su dobili, a s obzirom na to da se radi o javnom pozivu smatraju da su dužni svim navijačima i zainteresiranoj javnosti objaviti reakciju Kluba.

Iz odgovora se jasno vidi kako u Dinamu iako je riječ o Udruzi građana nemaju namjeru iste informirati ili nisu pročitali dobro poziv ili imaju problema s razumijevanjem. DTSM pozvao je na debatu o potrebi preoblikovanja, a ne o tome što su iz Dinama javljali medijima i u kojoj je fazi proces prihvaćanja elaborata.

Rasprava, demokracija, različitost mišljenja i stavova, odnosno pravo participacije svih članova o budućnosti njihovog Dinama i dalje ne stanuju u Maksimirskoj 128 već se svodi na odluke nelegitimnog vodstva koje instrukcije dobiva iz Međugorja.

Utjecaj ljudi osumnjičenih za izvlačenje najmanje 300 milijuna kuna klupskog novca je očigledno velik, čim se boje javnog duela s članovima Dinama. Što se tiče daljnjeg pokušaju preoblikovanja, onda ćemo ponovo zaustaviti elaborat jer ne možemo dopustiti da o budućnosti našeg kluba odlučuju oni koji nemaju legitimitet i krše zakone Republike Hrvatske, kažu iz udruge.

U nastavku su priložili odgovor GNK Dinama:

Poštovani,

temeljem odluke povjerenstva za profesionalne sportske klubove središnjeg državnog ureda za sport od 25. svibnja 2018. godine GNK Dinamu je naloženo da uskladi popis članova kluba sa Zakonom o Udrugama na način da svaki član kluba dostavi svoj osobni identifikacijski broj (OIB).

Sukladno navedenom zaključku, GNK Dinamo se trenutno nalazi u postupku prikupljanja OIB-a za svakog člana kluba.

Što se tiče teme preoblikovanja kluba, GNK Dinamo je od početka postupka sustavno obavještavao javnost i članove o razlozima i fazama postupka preoblikovanja za što vam prilažemo linkove na neke od medijskih istupa na tu temu.

O svakoj budućoj radnji u postupku preoblikovanja, javnost i članovi kluba biti će pravovremeno obavješteni.

Komentari