UPOZNAJTE BAD BLUE GIRLS! Prva ženska udruga navijača Dinama: ‘Voljele bismo da se roditelji s klincima vrate na tribine’

Mirjana Okun, druga s lijeva, foto: osobna arhiva

Mirjana Okun, osim što je poznata kao Sesvećanka koja je pješačila do Vukovara uoči obljetnice pada grada, sada je poznata kao osnivačica prve ženske navijačke skupine Dinama – Bad Blue Girls.

Ponosna na činjenicu kako je omiljeni zagrebački klub dobio svoju navijačku snagu, ispričala nam je kako je došlo do osnivanja Bad Blue Girls.

“Nas nekolicina cura smo krenule na gostovanja Dinama od Poljuda, Rujevice i Gradskog vrta, pa sve do stranih gostovanja, i svakog puta bi objavile sliku na raznim Facebook grupama Bad blue boysa, i svako malo su nam se javile neke curke i komentirale kako bi i one najradije s nama. Tako da smo se nas nekoliko cura sjele i rekle ajmo se nekako organizirati“, priča nam Mirjana.

Mirjana Okun, druga s lijeva, foto: osobna arhiva

I tako su prije dvije godine krenule s idejom, ali ih je prekinula pandemija. “Dobile smo i podršku od BBB-ovaca koji su rekli da možemo i od njih posuditi status, malo smo ga izmijenile, odnosno muški rod prebacile u ženski i to je to”, kroz smijeh nam priča Mirjana.

“30. travnja smo imali osnivačku skupinu, predale smo papire i neki dan smo dobile obavijest kako su Bad Blue Girls sada registrirana udruga”, ponosna je Mirjana.

Primaju i dečke, a žele više roditelja i djece na tribinama!

Kaže da zasad imaju oko 110 navijačica u udruzi, ali i da primaju dečke! “Kao što smo mi dobrodošli kod njih, u BBB, oni su dobrodošli kod nas”.

Kaže da su njihove aktivnosti, sasvim jasno, odlazak na utakmice Dinama, ali napominje da će se baviti i humanitarnim radom, te pomaganjem onima kojima je to najpotrebnije. To i ne čudi s obzirom na Mirjanin humanitarno – aktivistički rad, ali i činjenicu da muški Bad Blue Boysi radovito pokazuju veliko srce onda kada je to najpotrebnije.

Pitali smo je i što kaže na navijače na tribinama, pa čak i one koji ne pripadaju njihovoj navijačkoj frakciji, a Mirjana ‘k’o iz topa’ govori – “želimo vratiti djecu i mame na tribine“.

Bad Blue Girls, foto: Facebook

“Žao nam je što nema više klinaca i roditelja na tribinama, u zadnje vrijeme ih je nešto više, ali želimo vratiti taj obiteljski odlasak na Dinamove utakmice, na tribine.”

Jasno, kao pravu navijačicu, pitali smo i što joj je najveća želja za Dinamo, a ona odgovara – novi stadion.

“U ovaj stadion se uložilo dosta, moramo ga napraviti, ali ne bih htjela da se Dinamo trajno preseli u Kranjčevićevu”, kazala je osvrnuvši se na pojedine medijske napise o preseljenju Dinama s Maksimira. “Može biti privremeno u ‘Kranjči’, dok se drugi stadion ne izgradi –  Dinamo pripada Maksimiru“, odlučno govori Mirjana Okun.

Nismo mogli, a da ne pitamo Mirjanu da se osvrne na posljednji slučaj navijačkog obračuna s policijom koji se dogodio na autocesti nakon utakmice Dinamo – Hajduk.

“Ja sam na toj utakmici bila prisutna, Hajdukovci su mogli ući, ali bez transparenata i zastava, imali su svoje određeno vrijeme da prijave rekvizite, osiguranje je reklo da mogu navijači ući, ali bez transparenata, zastava i ostaloga. Oni su to odbili, pa su stajali ispred stadiona, na južnom parkingu i imali su WC-e, bez obzira što su govorili da nisu, jer smo ih vidjeli. Nakon toga su krenuli prema Splitu, a ovo što su napravili na autocesti i krenuli na 12 policajaca,  to je dno, dna. Ja bi to osudila i da su u pitanju BBB-ovci”, zaključuje Mirjana.

Komentari