Ukrajinci dolaze na Maksimir: Nogometaši iz kijevskog Dynama gostovat će u Zagrebu 28. travnja

Foto: Cropix

Kao što su se pojavile neke najave, čini se da će se nešto i dogoditi po tom pitanju. Šahtar na Poljudu, a kijevski Dynamo u Maksimiru. Bude li sve po planu, nogometaši iz glavnog ukrajinskog grada gostovat će u Zagrebu 28. travnja

Naime, ukrajinski klubovi u jeku rata koji je prekinuo sve nogometne protokole i rasporede, snalaze se kako znaju, igrat će utakmice diljem Europe da bi koliko-toliko zadržali formu i pronosili istinu o ratu u svojoj zemlji.

Dakle, tako će Dynamo, na čijoj je klupi Mircea Lucescu, a pomoćnik mu je Ognjen Vukojević, igrati protiv Modrih, bit će im to peta utakmica u nizu.

Raspored?

Prvo će Kijevljani igrati protiv Legije u Varšavi, zatim s Galatasarayjem u Istanbulu, sa Steuom u Bukureštu te, dva dana prije dolaska u Maksimir, s Borussijom u Dortmundu. Dva Dynama, inače, osim mnogih zajedničkih bivših igrača (Leko, Vida, Pivarić, Vukojević), veže i prijateljstvo navijačkih skupina pa bi ova utakmica mogla izazvati veliko zanimanje.

S druge strane, Dinamo je na dobrom putu da riješi svu potrebnu papirologiju za registraciju dva talenta Šahtara iz Donjecka, 17-godišnje veznjake Oleksandra Juščenka i Jevhena Janoviča, koji već neko vrijeme treniraju u Maksimiru.

Komentari