UEFA pripremila bogatstvo za Dinamo: Stiže im barem pet milijuna eura, pod jednim uvjetom

Pixsell

Dinamo je trenutno odradio pola puta do plasmana u Ligu prvaka, a Nenad Bjelica uspješno ih je vodio u tri dosadašnje europske utakmice. Sada im se smiješi ulazak u grupnu fazu najslavnijeg klupskog natjecanja, ali pred njima su još tri utakmice.

Modri večeras u 20 sati dočekuju Astanu, a iz prve utakmice imaju prezultat 2:0. Astana, pak, nema što izgubiti i očekuje se da će napasti svim silama, ali u Dinamu to očekuju.

Nenad Bjelica protiv Slavena Belupa odmarao je svoje najsnažnije adute, a od prvih 11 na teren su istrčali samo Mislav Oršić (do 46. minute) i Amer Gojak (od 76. minute). Ostali su se pripremali da utakmicu odluke, koja bi im mogla otvoriti vrata do Lige prvaka i grupne faze Europske lige.

Osim toga, Dinamu je ovo prilika da pošteno podeblja novčanik, odnosno godišnji budžet. Naime, UEFA je ove godine povećala nagradni fond, za klubove koji se atječu u europskim natjecanjima, za čak 38 posto. Dinamo si je zasada, prolaskom Hapoela, zaradio 1,39 milijuna eura, a svaka sljedeća utakmica nosi ima sve veće svote. Samo ako pobijede Astanu dobit će 3,61 milijun eura, a plasmanom u doigravanje LP-a, dobili bi još pet milijuna eura.

Koliko će Dinamo zaraditi?

1. Ako ne prođe Astanu, pa kroz playoff Europske lige ne uđe u grupnu fazu – 1,39 mil. eura
2. Ako ne prođe Astanu, pa kroz playoff Europske lige uđe u grupnu fazu – 2,92 mil. eura
3. Ako prođe Astanu, pa ispadne u playoffu Lige prvaka i ode direktno u grupnu fazu Europske lige – 5 mil. eura
4. Ako prođe Astanu, pa kroz playoff prođe i u grupnu fazu Lige prvaka – 15,25 mil. eura

Autor:Željka Orešković


Komentari