UDARAC ZA DINAMO: Prije blagdana stiglo neugodno iznenađenje

Foto: screenshot TV Arena Sport

Dinamo je pobjedom nad West Hamom u Londonu nedavno uspješno završio nastup u skupini i izborio je prolazak dalje u Europskoj ligi, a dok se čeka nastavak sezone, za zagrebačke Plave stigla je vijest kakvoj se u klubu nisu nadali.

Kako je odlučila Uefa, krovna europska nogometna organizacija, Dinamo će morati posegnuti u klupsku blagajnu zbog ponašanja navijača tijekom utakmice protiv bečkog Rapida na Maksimiru, rano u studenom u četvrtom kolu u skupini u Europskoj ligi.

Zbog bakljade na tribinama, Dinamo je dobio kaznu od 49.750 eura, a zbog ubacivanja predmeta u teren kažnjen je s još 33.000 eura. Nastavak priče o kaznama Nova Uefina odluka stigla je nakon što su zagrebački Plavi ranije ove sezone već bili kažnjeni zbog ponašanja navijača u Europskoj ligi.

Nakon gostovanja u belgijskom Genku u drugom kolu stiglo je sveukupnih 31.250 eura kazne, a utakmica protiv West Hama u Zagrebu u prvom kolu dovela je do kazne od 2750 eura.

Nove utakmice u veljači Dinamo će svoj europski put nastaviti u drugom krugu Europske lige, u borbi za osminu finala tog natjecanja. Protivnik će biti Sevilla, s prvom utakmicom 17. veljače u gostima, a uzvratom tjedan dana nakon toga na Maksimiru.

Klub će se nadati da će sve proći bez novih kazni, osobito s obzirom na to da one rastu sa svakim novim prijestupom koji se plaća.

Komentari