Udar na četiri hrvatske reprezentacije koje nastupaju u elitnim kolima

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Rukovodstvo UEFE zbog globalne je pandemije novog koronavirusa SARS-CoV-2 naložilo odgodu svih kvalifikacijskih turnira za mlađe uzraste koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana, navode iz UEFE.

“Odluka je donesena preventivno, kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice – među kojima je puno maloljetnika – budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti”, kazali su.

Ova odluka direktno utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će Uefa odrediti naknadno.

Također, UEFA je najavila kako će sljedećeg utorka (17. 3.) održati veliku video konferenciju s rukovodstvima svih 55 saveza članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga, kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i UEFA Eura 2020.


Komentari