U ZAGREBU NAJJAČI TURNIR U OVOM DIJELU EUROPE: Franka Vidović odnijela pobjedu u ženskoj kategoriji squasha!

Foto: Croatia Junior Open

U zagrebačkom FirstFitness&SquashToweru proteklog je vikenda održan najjači juniorski turnir u ovom dijelu Europe – Croatia junior squash open 2023 koji se nalazi na ljestvici Europske squash federacije.

Osamdeset juniora iz osamnaest zemalja pokazalo je kako se igra dobar squash, a cijeli događaj su popratili i predsjednik Europske squash federacije gospodin Thomas Troedsson i glavni menadžer gospodin Marcel Borst što govori kolika je važnost ovog turnira za Europski squash.

Visoke predstavnike Europske squash federacije primili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateaš i glavni tajnik Siniša Krajač, te na Kineziološkom fakultetu profesor Petar Barbaros Tudor.

Tri dana squasha, 180 mečeva nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Hrvatska je imala 14 predstavnika, nekima je to bio prvi međunarodni turnir, a najuspješnija nacija na turniru je bila Rumunjska.

Naš ponos su bili Franka Vidović koja je osvojila najjaču žensku kategoriju do 19 godina i Jan Cerovac koji je bio treći u muškoj kategoriji do 19 godina. Ovo je za Franku i Jana bio zadnji juniorski turnir u Hrvatskoj.

Predsjednik Europske federacije je rekao kako je oduševljen brojem juniora i kvalitetom viđenog squasha, organizacijom i atmosferom na turniru, te da ovakav turnir može biti primjer mnogima.

Iduće veliko međunarodno squash natjecanje u Zagrebu će biti Croatian Masters, turnir koji okuplja najjače igrače starije od 35 godina i koji se održava u lipnju ove godine.


Komentari