U hotelu Westin održana sjednica redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo

Foto: Dinamo

U ponedjeljak je u hotelu Westin održana sjednica redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo. Sukladno epidemiološkim mjerama propisanim od strane nadležnih institucija te zbog većeg broja sudionika, događaj nije bilo moguće održati na stadionu Maksimir. Redovnoj skupštini nazočila su 62 od ukupno 80 članova.

Na početku događanja održana je minuta šutnje u znak odavanja počasti dvojici preminulih istaknutih sportskih djelatnika i legendi kluba – u čast bivšem igraču i treneru Dinama te izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Kranjčaru te bivšem treneru Dinama i izborniku hrvatske reprezentacije Ottu Bariću.

Predsjednica uprave GNK Dinamo Vlatka Peras izvijestila je skupštinu o poslovanju u 2020. godini.

“Izvanredan sportski rezultat i plasman u grupnu fazu Europa lige rezultirao je odličnim poslovno financijskim rezultatom. GNK Dinamo je za 2020. godinu ostvario ukupni prihod u iznosu od 381.940.536,83 kune, ukupni rashod u iznosu od 379.132.302,84 kune, te ostvario bruto dobit u iznosu od 2.808.233,99 kuna. Glavninu rasta prihoda generiraju prihodi od prodaje roba i usluga, prihodi od UEFA-e s osnova solidarnih uplata, plasmana i rezultata u UEFA natjecanjima te prihodi od prodaje i posudbe igrača, rekla je predsjednica uprave Vlatka Peras.

Skupština i Nadzorni odbor kluba jednoglasno su prihvatili godišnje financijsko izvješće.

Predsjednik kluba Mirko Barišić istaknuo je kako je glavni izvori prihoda iz transfera i nagrada za igranje u Europi koje daje UEFA.

“To je ono o čemu uvijek moramo voditi računa kad razmišljamo o egzistenciji Dinama. Zahvaljujem svim djelatnicima koji su uložili puno truda da se takvi rezultati ostvaruju, to je jako dobar temelj za budući rad,” kazao je osvrnuvši se i na temu stadiona.

“Stadion Maksimir je problem koji dugo neće silaziti s dnevnog reda, to je naša temeljna zadaća. Stadion je u vlasništvu grada i trebamo pričekati nove izbore za gradsku skupštinu, u nadi da će skupština prihvatiti da se pristupi realizaciji tog projekta. Stadion nije važan samo za Dinamo već ima i druge dimenzije, to mora biti ponos i ures grada, a naše funkcioniranje na stadionu od velike je važnosti. Nadam se da ćemo konačno pristupiti rješenju tog problema,” kazao je Barišić.


Komentari