U DINAMU ĆE SE HVATATI ZA GLAVE! Rijeka prodaje bivšeg ‘modrog’ za astronomsku svotu

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Čini se da nas čeka dugo i plodonosno ljeto kada su u pitanju transferi klubova Prve HNL. Kao i proteklih godina jedan od najaktivnijih mogao bi biti kvarnerski div, Rijeka. Momčad je to koja egzistira od preprodaje igrača i egzistira vrlo dobro, jedni su od rijetkih, možda čak i jedini s “čistom” bilancom, a to je zaista pohvalno.

No, da bi dobro poslovali i pametno kupovali, moraju nešto i zaraditi od prodaje igrača. Stoga, već po inerciji, Rijeka svake sezone prodaje nekoliko ili gotovo sve ključne igrače iz protekle sezone, pa onda sastavlja novu, čak nekada i puno bolju ekipu.

Ovoga ljeta, zasad, samo se trojica ključnih igrača iz prošle sezone uglavnom spominju u kontekstu odlaska s Rujevice. Dakle, otići bi trebali Dario Župarić, vratar Simon Sluga i veznjak Domagoj Pavičić. O odlasku prve dvojice već smo pisali. Župarića traži Sheffield i nudi oko 1,5 milijuna eura, Slugu, kako smo ranije pisali, želi Udinese, a spomenut nam je čak i Dinamo, ali on će biti malo skuplja akvizicija jer Mišković ga ne želi pustiti ispod tri milijuna eura.

No, baš na bivšem dinamovcu, Domagoju Pavičiću, Rijeka bi mogla zaraditi najviše. Doznajemo kako je Sporting, koji je već kupio Josipa Mišića i Stefana Ristovskog iz Rijeke, zainteresiran za Pavičića. Problem bi ipak mogla biti visina odštete. Doznajemo kako bi bivšeg Dinamova veznjaka mogli platiti čak četiri i pol milijuna eura.

Pavičić je imao dobru sezonu, odigrao je 39 utakmica, propustio samo četiri, zabio je pet golova i još tri namjestio. Bio je udarni igrač vezne linije i kod Keka i kod Bišćana, sjajan je radnik, igrač koji igra u oba smjera kvalitetno, stoga nije čudno što ga portugalski velikan, koji ima dobro uspostavljene trgovinske odnose s Rijekom, želi u svojim redovima.

Zanimljivo je reći još kako je u pitanju još jedna sjajna preprodaja Dinamova igrača. Rijeka je ranije senzacionalno prodavala jefitno kupljene dinamovce Andrijaševića, Kramarića, Tomečaka, a evo mogao bi im se pridružiti i Pavičić te uskoro i još nekolicina ex-modrih poput Halilovića, Murića, Mamića… Fino Rijeka živi od neizbrušenih Dinamovih talenata.


Komentari