TUŽNI BLAGDANI U OBITELJI MAMIĆ: Kako je Zdravko ukrao Božić?

Zamislite kako je to čekati Božić s obitelji, a opet biti tako sam, valjda ga se obitelj neće odreći i izgnati ga na obližnju planinu kao što su to napravili građani Whoovillea Grinchu, a znamo što je Grinch onda napravio. Sišao s brda i pokrao cijeli grad.

Božić je vrijeme sreće, veselja, lijepih riječi i ugodnih razgovora, isto tako je vrijeme darivanja i druženja s najmilijima. No, neki će ovaj Božić po sudskom nalogu provesti u najgoroj mogućoj situaciji. Zamislite samo, skupili se žena i djeca oko njega, cijela obitelj, uža i šira, je na okupu, purica je na stolu, a u kući vlada grobna tišina, samo negdje u pozadini svira, potiho, “Ne može nam niko ništa”. No, umjesto bujice riječi koja inače sigurno vlada u obitelji Mamićevih, kao i u svakoj drugoj obitelji, caruje šutnja. Ipak, sud je rekao svoje, a višemilijunska jamčevina može nestati samo tako progovore li neki članovi obitelji međusobno.

Božić će se tako morati čestitati telepatski ili preko medija, kako je Zoran Mamić svojevremeno predložio, ili možda Morseovim kodom, naravno ako nitko ne prisluškuje. Također, vjerojatno neće biti ni poklona jer bi se to nekako moglo protumačiti kao mito ili utjecaj na svjedoka. Zamislite samo kako bi bilo da vama netko pokloni sat od 50-60 tisuća eura, a vi drugi dan morate na sudu svjedočiti protiv njega. Bilo bi vam barem malo neugodno, zar ne? Tako da je jedino što će Zdravko moći obitelji pokloniti jest osmjeh, naravno, ako će mu uopće biti do smijeha.

“Karma is a bitch”

Ima neke istine u onoj izreci “Karma is a bitch”, prisjetimo se samo Božića 2010. godine, kada je gospodin Zdravko Mamić, ne tako gospodski “prokleo Boruta Šipsa na Božić 2010.”, a gledajte sada ironije. Pogodite ili se prisjetite što ga je Šips krenuo ispitivati prije nego što je ovaj planuo i sasuo mu arsenal ružnih riječi u lice. Tako je, tema njihova razgovora ugodnog bila je upravo ono zbog čega je danas na pragu zatvora. Eh, tako je to kada nekog proklinjete na Božić.

No, što je tu je. Mamić je morao znati kako će ovaj dan kad tad doći, ali eto, ipak ima malo sreće u nesreći, barem nije u zatvoru na skromnoj prehrani i ne mora Božić čekati u uvjetima iz 16. stoljeća kako je sam izjavio. No, stanovnici Remetinca barem će si moći čestitati Božić međusobno, za razliku od njega koji će smjeti samo kimati glavom i namigivati jer ipak sud je sud.

Nekako vam ga malo dođe i žao, ali samo malo. Toliko igrača, toliko prijatelja, kolega ostat će uskraćena za božićnu, a uskoro i novogodišnju čestitku Zdravka Mamića. Zamislite kako je to čekati Božić s obitelji, a opet biti tako sam, valjda ga se obitelj neće odreći i izgnati ga na obližnju planinu kao što su to napravili građani Whoovillea Grinchu, a znamo što je Grinch onda napravio. Sišao s brda i pokrao cijeli grad. Ustvari, slična im je priča samo što je Mamić preduhitrio Gricha što se tiče ovog zlokobnog djela, barem kako USKOK tvrdi, a Božić će tako i tako slaviti na gotovo jednak način, okruženi hrpom ljudi, ali u tišini. No, jedna velika razlika postoji između Mamića i Grincha, g. Grinch je na kraju ispao dobričina, a vidjet ćemo hoće li tako završiti i g. Mamić.


Komentari