TUŽNE VIJESTI Preminuo bivši nogometaš koji je igrao za NK Zagreb i Hajduk

Pixabay

Tužna vijest stiže iz Švicarske. U gradu Neuchatelu u petak, 16. listopada 2020., u 89. godini života preminuo je bivši nogometaš Hajduka Branko Rezar.

Rezar je rođen točno na Hajdukov rođendan, 13. veljače 1932. godine u Zagrebu. Igračku karijeru započeo je 1950. u mlađim uzrastima NK Zagreb, a potom je od 1952. do 1958. godine bio standardni prvotimac, javlja Hajduk.hr.

Kao nogometaš NK Zagreb 1957. godine upisao je jedan nastup za B reprezentaciju Jugoslavije. U Hajduk je stigao krajem 1958., a u službenoj utakmici debitirao je 7. lipnja 1959. godine, kada je u prvenstvenoj utakmici Hajduk pobijedio Rijeku sa 6:2 u Splitu. Za prvu momčad Hajduka igrao je do 1960. godine.

Za Hajduk je odigrao 7 službenih te ukupno 33 utakmice. Prema vlastitom priznanju i dok je igrao u NK Zagreb, bio je simpatizer Hajduka, a i odgovarao mu je tadašnji Hajdukov stil igre. Inače, Branko Rezar igrao je na poziciji desnog halfa. Iako je relativno kratko boravio u Splitu, s velikim brojem igrača vrlo brzo je postao prijatelj. Isticao je kada je dolazio u Split kako su ga uprava kluba i svi igrači primili odlično. O navijačima Hajduka pričao je samo u superlativima.

Nakon odlaska iz Hajduka od 1960. do 1961. godine, igrao je u zagrebačkoj Lokomotivi, a potom je otišao u SR Njemačku gdje je nastavio s igranjem nogometa, a potom u Švicarsku, gdje je završio nogometnu karijeru te je tamo živio do kraja života.


Komentari