Trojica ‘dinamovaca’ pred ogromnim transferima, donijet će milijune klubu

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Za sada se čini kako je jedini mogući način da se Dinamo izvuće iz dugova, unosno transferiranje igrača. Od toga su živjeli godinama i teško je da će se to promijeniti u skorije vrijeme, osim ako se ne pojavi šeik ili kineski konzorcij koji će od zagrebačkih ‘Modrih’ napraviti ‘hrvatski PSG’ ili Milan.

Do tada Dinamo mora prodavati po što većim cijenama. Trenutno u maksimirskom izlogu stoje četiri vrlo vrijedna eksponata. Najtraženiji, Nikola Moro, trenutno je teško ozljeđen i vjerojatno neće biti u igri za transfer ovoga ljeta, ali tu su ostala trojica na kojima se planira itekako zaraditi.

Filip Benković najvrijedniji je igrač Dinama i vjerojatno će napustiti Dinamo ovoga ljeta. Njemački Bild tvrdi kako Borussia Dortmund ima plan dovesti mladog Hrvata umjesto Sokratisa koji bi trebao napustiti trećeplasiranu momčad Bundeslige u ljetnom transfer-roku. Arsenal je navodno spreman dati 20 milijuna eura za Grka, a sve će se finalizirati kada Borussia osigura mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu.

Nijemci navode kako je Benković planiran kao zamjena za Sokratisa, a Dinamo će na njemu potencijalno zaraditi negdje između 15 i 20 milijuna eura. Ako će u pregovore biti uključen i Zdravko Mamić, tko zna možda i više. Benkovića su ranije potraživali i Celtic, Tottenham, Benfica, a navodno i Manchester United. Inače, Benković vrijedi oko 11 milijuna eura.

Nadalje, odlazak se planira i za Antu Ćorića. Nažalost, mladi ‘dinamovac’ nije u najboljoj formi, ali popravlja se i nažalost kroz neko vrijeme mu je pala cijena. Roma je za sada bila najkonkretnija i ponudila je šest milijuna eura plus još neke bonuse. No, Dinamo je to odbio i traži osam milijuna eura, a sada se čeka odgovor Rome. Inače, Ćorić vrijedi oko 7.5 milijuna eura, a u najboljim danima vrijedio je 10 milijuna eura.

Treći koji bi Dinamu mogao donijeti dobru zaradu jest mladi lijevi bek Borna Sosa. Mladić ionako igra na izrazito deficitarnoj poziciji u nogometnom svijetu, a nedavno nam je Ćiro kako će on biti velika zvijezda.

“Impresionirao me jedan Dinamov igrač. I taj igrač će biti svjetska vrijednost, velika zvijezda. Pazite što vam kažem, Borna Sosa biti će veliko nogometno ime, koliko zrelosti i samouvjerenosti i znanja ima kod toga mladića, teško je u to vjerovati. Biti smiren baš u svakoj situaciji pred tako vatrenim publikom ne može svatko, Sosa može”, rekao nam je Ćiro.

Mladog Sosu navodno potražuje Stuttgart i za njega je spreman dati oko osam milijuna eura, s time da Sosa trenutno vrijedi tek nešto manje od dva milijuna eura.

Kada se sve cifre pobroje iznos premašuje 30 milijuna eura, što je sasvim dovoljno da Dinamo barem malo prodiše.


Komentari