Tri četvrtfinala za Hrvatsku: Naše djevojke dominirale u teniskim mečevima, Marčinko oduševila posvetom pobjede

Foto: Zagreb Ladies Open

Već samo po sebi vrlo uzbudljivo natjecanje najjačeg zagrebačkog ženskog teniskog turnira, Zagreb Ladies Open, spektakularnim su učinile Petra Marčinko, Antonia Ružić i Tena Lukas, koje su prošle u četvrtfinalu.

U okršaju s Despinom Papamichail (koja je inače među 200 najboljih tenisačica na svijetu), Petra Marčinko je dominirala s dva lagana seta (6:1, 6:3) i uz salvu podrške s tribina.

Zahvalila se gledateljima, ali i svojoj pobjedi dala vrlo posebnu posvetu.

„Pobjedu bih posvetila mojem nedavno preminulom treneru Kikiju te još jednom izražavam sućut njegovoj obitelji“, rekla je Petra s jednog od terena Tenis centra Maksimir.

Puno neizvjesniji, bio je susret Antonie Ružić i Tare Wurth. Čak 26 poena bila su odigrana u jednom  gemu, ali naposljetku je Antonia slavila sa 6:3 i 6:1.

Najtežu situaciju imala je Tena Lukas s Litavkom Kathinkom von Deichmann, ali je naposljetku i ona došla do svog mjesta u četvrtfinalu (6:3, 3:6, 6:3).

Četvrtfinalni mečevi se igraju  već sutra, a dok će Lukas igrati s Deom Herdželaš, a Ružić s Lucom Jani, Marčinko će se suočiti s ukrajinskom Katarinom Zavatskom.

Komentari