TRENERSKI MAG Ante Čačić proslavio titulu na Maksimiru, pa poručio: ‘Lako ćemo s mojim željama, ne odlazim u mirovinu!’

Ante Čačić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Stari trenerski lisac Ante Čačić poveo je Dinamo do 23. titule prvaka Hrvatske. U vrlo kratkom periodu, nakon što je naslijedio smijenjenog Željka Kopića, Čačić je stabilizirao momčad, vratio joj prijeko potrebno samopouzdanje, a svojim je taktičkim pretumbacijama posložio porušene modre kockice, što je za rezultat dalo – naslov. Sinoć su Dinamovci  pobjedom nad Hajdukom na Maksimiru zaključili sezonu, a Čačić je mirno i dostojanstveno proslavio titulu s igračima i navijačima.

“Presretan sam, ali zasluga pripada i igračima te mojim prethodnicima Krznaru i Kopiću. Ovaj put moram spomenuti ulogu naših navijača koji su nas zadnjih četiri, pet kola toliko zdušno bodrili da nismo imali pravo zakazati”, rekao je Čačić i nastavio:

“Mislim da danas, iz tog razloga, tako su nam upriličili dobar ambijent da smo bili malo, neću reći zapeti, ali smo imali dosta problema. Radili smo individualne i tehničke pogreške. Prvo poluvrijeme nismo dobro izgledali. Hajduk je bio rasterećen i htio nam je ‘zapapriti’ veselje. Međutim, drugo poluvrijeme smo bili, pogotovo nakon gola, bolji. Jedno vrijeme. Onda je došao prekid. Velika stvar je da smo se nakon 1:1 digli, vjerovali da do kraja možemo napraviti nešto više. Izmjene su odradile posao i sretan sam zbog samih igrača. Na kraju sam presretan jer ovakav ambijent u Zagrebu… Ja sam rođeni Zagrepčanin i ovo se rijetko se viđa.”

Čačić se u ulozi ‘interim managera’ sjajno snašao, spasivši na kraju, naoko izgubljenu sezonu.

“Imali smo probleme. Imamo igrače koji nisu potpuno spremni, nedostajao im je natjecateljski podražaj. Nismo kukali, izvukli smo najbolje. U zadnjih pet kola osvojili smo 13 bodova i zasluženo osvojili prvo mjesto”, kazao je Čačić i dodao:

“Kad sam dolazio, situacija je bila malo tjesnija nego sada. Uspjeli smo, vratili smo gard Dinama. Teško je Dinamo odbiti, a ja imam 37 godina trenerskog staža. Nisam se bojao tog izazova, kao što sam rekao. Nadam se da je prepoznat i moj obol ovom uspjehu i presretan sam jer se diglo dosta skepse oko kvalitete ove momčadi, nepotrebno. Ove je sezone HT Prva liga bila jako zanimljiva…”

Želi li i dalje Čačić voditi prvu momčad?

“Lako ćemo s mojim željama. Ne odlazim u mirovinu, to sam rekao. S obzirom na to da mi ugovor traje do kraja prvenstva, uskoro sam slobodan trener. Vidjet ćemo što donosi sljedeći dan”, kazao je zagonetno Ante Čačić te zaključio:

“Ostajem li u Dinamu? To je pitanje za ljude iz kluba. Moj ugovor završava s današnjim danom i ne odlazim u mirovinu. Jedan sam od kandidata za trenera. Vidjet ćemo, imamo ispred sebe miran tjedan, odmor, pa ćemo vidjeti… Iskreno, ne bih bio razočaran da ne ostanem. Kada su me zvali, rekli su mi da me trebaju za pet kola i pitali jesam li spreman. Rekao sam da sam spreman. Sigurno će ljudi koji vode računa o tome nakon ovoga što se dogodilo razmišljati i o meni. Ne mislim da se proširio krug kandidata…”


Komentari