TRENER ZAGREBA ODUŠEVIO: Čestitka Veselina Vujovića upućena igračima dobro će vas nasmijati

YouTube

Zagrebaši su na uzvratnu utakmicu sitgli s golom zaostatka iz Zagreba, ali su u nevjerojatnom finišu pred oko deset tisuća navijača u prepunoj SAD Areni deklasirali Lowen i plasirali se u osminu finala rukometne Lige prvaka.

Rukometaši PPD Zagreba prošloga su vikenda kreirali jedno od najvećih rukometnih iznenađenja pobjedivši prvu momčad Bundeslige, Lowen. Zagrebaši su na uzvratnu utakmicu sitgli s golom zaostatka iz Zagreba, ali su u nevjerojatnom finišu pred oko deset tisuća navijača u prepunoj SAD Areni deklasirali Lowen i plasirali se u osminu finala rukometne Lige prvaka. Iako su na poluvremenu gubili s pet razlike, ‘Vujini Ratnici’ se nisu tako lako predali i do kraja utakmice, na krilima Vujića i Šebetića sa raspoloženim Stevanovićem, uspjeli nadoknaditi minus iz prve utakmice i plasirati se u nastavak natjecanja gdje ih čeka PSG.

“Poželio sam igračima da im jaja budu tvrđa od suparničkih”

Prisjetimo se izjave Veselina Vujovića s počekta sezone kada je jasno upozorio sve protivnike da moraju imati “veća muda od crkvenih zvona” ako žele Zagrebu uzeti bodove, a u istom tonu nastavio je i nakon utakmice s Lowenom.

“U nedjelju ujutro sam, čestitajući im Uskrs, poželio igračima da im jaja budu tvrđa od suparničkih“, kazao je Vujović, pa nastavio, “Bili smo svjesni snage momčadi s kojom igramo i zato smo prije, ali i poslije utakmice bili umjereni u izjavama. No cijelo vrijeme smo vjerovali u pobjedu, iako nije lako reći da ćeš dobiti Löwen, kojemu je dobivanje velikih utakmica već rutina, koji na svom terenu ruši veliku Barcelonu i sije strah i trepet”, napominje trener.

Ističe kako nema mjesta prevelikom slavlju jer je pred njima teška utakmice s PSG-om. “S mladom ekipom i skromnim budžetom napravili smo dobar rezultat. Vidim da je naša pobjeda jako odjeknula, dovoljno mi je pogledati na mobitel. No tek sada smo ponovili uspjeh od prošle sezone, čekaju nas dvije nove ozbiljne i prave utakmice protiv PSG-a. Prije toga imamo i Final Four Seha lige pa nema puno vremena za veselje”, kazao je Vujović, prenosi Jutarnji.

Dva puta gubili od PSG-a ove sezone

Premda su igrači nakon utakmice s Lowenom u svlačionici euforično pjevali “Dajte Pariz da se igramo”, Vujović tvrdi kako prevelikog slavlja nakon toga nije bilo.

“Apsolutno. Vjerujte mi, igrači su popili po jedno pivo, eventualno dva. Rekao sam im da do pola jedan moraju biti u sobama i da se naspavaju. Ne podnosim neka bučna slavlja, za to će biti vremena na kraju sezone”, tvrdi trener Zagreba.

Zagrebaši nemaju baš najbolji skor ove sezone s PSG-om, s njima su igrali u skupini i izgubili obje utakmice. U Areni je završilo 23:25, a u Parizu 23:24. No, Vujović je ipak odlučan u tvrnji da Zagreb itekako može pomrsiti račune PSG-u.

“Dobili smo jako veliku šansu. Pariz će opet doći sa svim tim vedetama, zvijezdama, petrodolarima i što ja znam što sve nemaju. Logično je da su oni favoriti, ali to je bio i Löwen pa smo mi izašli kao pobjednici. Pokazali smo da nas ne impresioniraju papirnati favoriti i da su jedini čimbenici koje priznajemo želja, borbenost, jedinstvo i ambijent”, napominje Vujović.

Prva utakmica igra se u Areni u terminu između 20 i 24. travnja, a Zagrebašima prvo slijedi odigravanje završnice SEHA Lige u Varaždinu ovoga vikenda. Polufinale sa Vardaraom je u petak u 20 i 30, a Vujović bi trebao na raspolaganju imati i igrače koji u Mannheimu nisu igrali zbog ozlijeda.

“Obranović trenira i sigurno će biti u sastavu, a očekujem i povratak Josipa Valčića. Mučila su ga leđa zbog ukliještenog živca, ali primio je injekcije i trebao bi biti spreman”, završio je trener Zagreba, Veselin Vujović.


Komentari