TRENER SVIH TRENERA Ćiro Blažević o svom zdravstvenom stanju: ‘Ja sam polumrtav čovjek’

Ćiro Blažević (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević, izbornik koji je poveo Vatrene do svjetske bronce u Francuskoj 1998., prokomentirao je za Sportklub veliku pobjedu Dalićeve škvadre protiv Tricolora (1:0), no prije toga se osvrnuo na svoje zdravstveno stanje i rak s kojim se mjesecima bori.

“Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek”, izjavio je Ćiro.

Ćiro je ushićen zbog povijesne pobjede Vatrenih usred Pariza, s obzirom da se radi o prvoj pobjedi ostvarenoj nad Francuskom, a ostvarena je u desetom pokušaju.

“Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na travnjaku je bilo impresivno. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Izborniku sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda”, izjavio je Ćiro.

Trener svih trenera

Ćiro je Vatrene vodio u razdoblju od 1994. do 2000., a odveo ih je na dva velika natjecanja. Osim Hrvatske, ‘Trener svih trenera’ uspješno je vodio Dinamo Zagreb (s kojim je osvojio legendarnu titulu prvaka Jugoslavije 1982.), Sion, Nantes, PAOK, reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irana i mnoge druge kolektive.

Komentari