Trener Mamić o lošem travnjaku u Rudešu: ‘Bio je nemoguć za igru. Srećom nema ozljeda, to je najbitnije’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

I dok se jedan dio nogometnih djelatnika trudi kako bi nogomet i popratnu infrastrukturu doveo na razinu 21. stoljeća većina hrvatskih prvoligaša, drugoligaša i niže muku muče s travnjacima, dotrajalošću tribina, nus prostorija i svega ostalog što je potrebno za najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Vjerojatno su domaći igrači i oni iz susjednih zemalja već navikli na takve uvjete, ali stranci koji dolaze igrati za naše klubove često ostanu u čudu na kakvim travnjacima moraju igrati utakmice.

Eklatantan primjer takve ne brige ili nedostatka sredstava je današnja utakmica osmine finala Kupa u Rudešu, na kojoj su igrači obije momčadi imali osjećali kako su na Woodstocku, a ne na travnjaku nekadašnjeg prvoligaša.

Tako je mladi velški igrač Dinama Robbie Burton ostao frapiran travnjakom na Rudešu te je ono što je rekao strategu Plavih za svaku osudu nadležnih, piše Dnevno.

“Teren je bio nemoguć za igru, ali njim je više odgovarao jer su se branili. Srećom nema ozljeda, to je najbitnije, bitno da smo prošli. Želimo završiti sezonu kako treba. Robbie Burton je odigrao jako dobru utakmicu, smijali smo se prije utakmice kad je rekao da ovo na čemu igramo još nije vidio, znamo kakvi su tereni tamo odakle je on došao”, rekao je Mamić.

“Teška utakmica na ovakvom terenu. Nije moguće igrati brzo i kombinatorno, ovo je više bilo na karakter, na voljni moment. S te strane sam jako zadovoljan. Suđenje? Neki startovi bili su pregrubi, ali mislim da je to više zbog terena izgledalo puno opasnije. Nema ozljeda, najbitnije je da smo prošli, čekamo još zadnje ligaško kolo pa na zasluženih 15 dana odmora”, završio je Mamić.


Komentari