Trener Dinama najavio veliku ‘čistku’! Bit će rezova, a ovo mu je plan za novu sezonu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener Dinama Damir Krznar odradio je svoje prve pripreme kao samostalan trener, ali sada za Sportske novosti priznaje da su mu, zapravo, 100 i neke, jer nema neke razlike u odnosu na sve što je dosad prošao u nogometu. Za sve što je momčad odradila u Moravskim Toplicama, za četiri pobjede u četiri utakmice, odlučio je dati visoku ocjenu.

“Zadovoljni smo, sve je po planu odrađeno, možemo žaliti smo zbog nekih ozljeda, jer svaki propušteni trening je loša stvar. Forma je dobra, odrađeni kilometri isto, odgovorili su igrači na sve zahtjeve, zasad je to ocjena četiri plus”, rekao je Krznar, dodavši da u svim segmentima još ima mjesta napretku i popravku.

“Ideja je bila da svi dobiju minutažu, da vidimo tko može i koliko, ova su četiri klinca i oni koji su se vratili s posudbe iskoristili svoju minutažu. Nema loših točaka i pozicija, imam slatke brige, koga maknuti iz kadra, od koga odustati, jer svi su bili dobri.
Ipak, za potpun učinak izostali su reprezentativci, bez njih se ne može baš sve uigrati”, kaže.

“Sljedećih dana slijede razgovori sa svakim. I onima koji ostaju i onima koji su predviđeni za posudbe ili transfere. Volio bih sa svakim popričati, moramo svesti kadar na nekih 26-27 igrača, s reprezentativcima, plus tri golmana, uz dva-tri klinca, koji će nam ploviti između prve i druge momčadi. Plan je da svi participiraju u treningu prve momčadi, barem prva tri dana u tjednu, a onda se spuštaju na treninge B momčadi i pripremaju se s onom momčadi za koju će za vikend igrati. To je okviran plan, ali mijenja se iz dana u dan. Što se tiče posudbi, imamo dosta upita, od većine klubova HNL-a, ali i iz Slovenije i drugih zemalja. Neću o imenima, zasad, ali dosta će ih na posudbu”, tvrdi.

“Sve je još u verbalnoj fazi, pismeno – ništa. Svakom treneru je interes da ostanemo kompletni, tako i meni. Gledam u interesu momčadi, volio bih da nitko ne ode, to je moj stav. Ali, Dinamo od nečega mora živjeti, neće biti drama ako odu jedan ili dvojica, baš iz tog razloga što će to značiti da se radi o velikim ponudama. No, imamo kvalitetnu momčad”, kaže.

“Ove prve dvije-tri laste nagovještavaju dobro proljeće, ha, ha. Pripreme su dobre, utakmice zrele i kvalitetni, još kad se vrate reprezentativci, trebalo bi biti dobro”, zaključuje.

Komentari