Treći najveći u povijesti HNL-a! Benković odlazi u Englesku

Pixsell

Talijanski ekspert za transfere, Gianluca Di Marzio, objavio je kako se sprema veliki transfer između zagrebačkog Dinama i bivšeg prvaka Engleske, Leicestera. Naime, Leicester je navodno u završnoj fazi pregovroa s Dinamom oko transfera Filipa Benkovića.

Di Marzio tvrdi kako je transfer gotova stvar. Engleski premierligaš spreman je za 21-godišnjeg braniča isplatiti 14,5 milijuna eura

Odličan bi ovo potez bio za Benkovića jer Leicester je zadržao vrlo dobar status nakon osvajanja povijesne titule i još uvijek je izrazito konkurentan u Premiershipu. S druge strane 13 milijuna eura je cifra koju u Dinamu nisu očekivali. Prema predviđanjima Benković je trebao biti prodan za barem 15 ili 20 milijuna eura, a priželjkivao se i novi rekord, onaj koji će srušiti 23 milijuna eura Marka Pjace.

Ipak, čini se da će zbog učestalih ozljeda Benković, koji službeno vrijedi 11 milijuna eura, ipak morati biti prodan ‘ispod cijene’.

Filip Benković u Leicesteru bi trebao biti zamjena za Harryja Maguirea, engleskog reprezentativca kojeg je Manchester United spreman učiniti najskupljim braničem svijeta!

Autor: Bruno Herljević/N.B.


Komentari