TREBAJU LI STRAHOVATI NA MAKSIMIRU?! Evo kakav će put Dinamo imati do Lige prvaka u novoj sezoni

Foto: Screenshot/Twitter

Dinamov primarni cilj za sljedeću sezonu svakako je plasman u najelitnije europsko natjecanje, Ligu prvaka. Razlog svakako jest igranje nogometa na najvišoj razini, ali da se ne lažemo previše, primarni je cilj inkasirati što više prihoda iz dubokog i zlatom optočenog bazena punog novca koji UEFA odvaja za Ligu prvaka.

Dinamu više nije cilj Europa liga, već pucaju na znatno više, na plasman u Ligu prvaka. Sam plasman u Ligu prvaka znači sigurnih 15.25 milijuna eura, svaka pobjeda dodatnih 2.7 milijuna, a remi 900 tisuća eura. Plasman u drugi krug nosi novih 9.5 milijuna, a dalje cifre su toliko ogromne da se može uprihoditi više od 30 milijuna eura, dakle cijeli budžet za sezonu pa i više.

Dakako, trener Dinama, Nenad Bjelica već je sada počeo s najavama o napadu na Ligu prvaka.

“Ovosezonski iskorak bio je značajan, ali na tome se ne želimo zaustavljati. Prvo treba sezonu završiti na način koji nam priliči, a potom napraviti još jači Dinamo koji će za cilj imati ulazak u Ligu prvaka. Imamo snage, znanja, kvalitetu i klub za kojeg je velika čast raditi”, jasan je bio Bjelica.

Svoj put do Lige prvaka Dinamo će početi iz drugog pretkola, a prvo pretkolo će zbog jačeg koeficijenta ipak preskočiti. Ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka održat će se 18. lipnja, a tamo će potencijalni protivnici Dinama biti Rosenborg, HJK Helsiniki, Dundalk, Dudelange, Škendija iz Tetova, The New Saints i Slovan Bratislava. Dakle, sve odreda protivnici niže klase s kojima Dinamo ne bi trebao imati baš nikakvih problema.

Da, neki će sigurno izvući onu sramotu Cvitanovićeva Dinama koji je ispao od Skenderbeua, koji je negdje u klasi sa spomenutim klubovima, ali danas imamo jedan potpuno drugačiji Dinamo.

Prvi susret drugog pretkola igra se 9. ili 10. srpnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. No, prava akcija za zagrebačke plave počinje u trećem pretkolu gdje se nalazi čitava plejada opasnih protivnika, od kojih svakako valja izdvojiti grčkog prvaka PAOK i azerbajdžanski Karabag. Po jačini i cijeni PAOK je vrlo blizu Dinama, procjenjeni su na gotovo 68 milijuna eura, dok je Dinamo na spomenutih 72 milijuna eura.

Prva utakmica trećeg pretkola igra se 23. ili 24. srpnja, a uzvrat je 30. ili 31. srpnja.

Potom slijedi posljednja i najteža prepreka za Dinamo, doigravajne. Bjeličina momčad jamačno će biti nositelj, a tu ih čekaju već stari znanci Astana i Young Boys, od kojeg su lani ispali baš u tom stadiju natjecanja. S Astanom su također igrali prošle godine, ali njih su bez veće muke prošli. Treći potencijalno opasan protivnik je bjeloruski BATE, a s njima Dinamo još nije igrao.

Ždrijeb za playoff Lige prvaka je 5. kolovoza, prvi susreti igraju se 20. i 21. kolovoza, dok su uzvrati 27. i 28. kolovoza.

Dinamo u novoj sezoni, legitimno, može sloviti kao jedan od najvećih favorita za plasman u Ligi prvaka s obzirom na to što su pokazali u Europa ligi ove sezone, ali treba još proći ljetni prijelazni rok, treba vidjeti tko će otići tko ostati pa onda spekulirati o mogućem plasmanu ili ispadanju iz Lige prvaka. No, za sada stvari izgledaju sjajno!


Komentari