TRAŽI SE RJEŠENJE ZA STADION: Poznati arhitekt i nesuđeni kandidat za gradonačelnika prozvao gradsku vlast

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo još uvijek nema rješenje za sanaciju stadiona u Maksimiru. Loše stanje prije lanjskog potresa u Zagrebu potom je postalo još gore, a s riječima da nema puno vremena za reakciju, poznati hrvatski arhitekt Otto Barić mlađi pozvao je da se ovaj problem počne rješavati.

Sin istoimenog pokojnog slavnog hrvatskog trenera želi da gradska vlast reagira brže. Poziv da se to dogodi uputio je u objavi na Facebooku.

Barić je približio i potencijalna rješenja. Ponudio je svoju opciju za novi Maksimir, a kao primjer je spomenuo i stadion Rapida u Beču. Dinamo će ondje uskoro igrati u Europskoj ligi.

Želi reakciju vlasti

‘Dinamo hitno treba stadion. Vrijeme ide, a birokracija šuti. Pitali smo u Skupštini vlast kako dalje, no oni se skrivaju iza floskula. Morat će biti hrabriji’, napisao je poznati arhitekt.

Barić je dodao da rješenje može biti među onima koje je ponudio, a možda i neko drugo, ali po njegovim riječima, više ne smije biti rugla kakvo se sada nalazi na Maksimiru.

Podsjetimo, Barić je jedan od nesuđenih kandidata za gradonačelnika Zagreba. On je svoju kandidaturu opozvao, kako je jednom prilikom objasnio za Večernji list, jer je nezavisan kandidat te nema stranačku mašineriju iza sebe.

 


Komentari