TORCIDA OSVAJA MAKSIMIR: Bili vlak skoro rasprodan, na derbi stižu tisuće

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Bili vlak do kraja dana bi trebao biti dupkom pun.

Bili vlak omiljeno je prijevozno sredstvo Torcidača, pogotovo ako putuju u Zagreb. Ove nedjelje vlak će ih dovesti na Vječni derbi.

“Prodaja ide dobro, skoro pa pola kapaciteta smo popunili”, rekao je za Slobodnu u utorak glasnogovornik Torcide Damir Gruić, a dosada je vjerojatno popunjena i ta polovica kapaciteta.

Ulaznice su u prodaji od subote, no tek je u utorak krenula prava navala. Gruić je pozvao sve navijače da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u vlaku, jer bi već danas sve karte mogle biti rasprodane.

Prošle godine kada je Torcida putovala, također na derbi, kapacitet je bio 600 mjesta, ove godine je nešto manji, oko 500.

“Bit će osam vagona, što je optimum jer na veći broj vagona trebala bi još jedna lokomotiva. Dakle, razlozi su tehničke naravi”, govori Gruić.

Podsjećano, za članove Kluba navijača Hajduka cijena karte za vlak je 220 kuna, a za one koji to nisu, 240 kuna. Iz Torcide ističu kako rezervacija nema. Jedina je rezervacija uplata mjesta u vlaku. Uplate se primaju u Klubu navijača zaključno do petka navečer (svakim danom od 18 do 21 sat), no kako smo napisali, već bi danas mogle biti rasprodane.

Jesu li ulaznice personalizirane?

“Jesu. Sad je ključno je li Hajduk obavio sve predradnje da omogući prodaju karata i u Splitu. Na to smo na vrijeme upozorili jer je došlo do promjene vodstva kluba i očekujem da će to biti riješeno kao i svaki put do sada. Ako osoba može kupiti kartu u Splitu, može i u Zagrebu. Ista je lista ljudi koji ne smiju na utakmicu. To je lista policije, nema više neke proizvoljne liste koju je koristio Dinamo”, kazao je Gruić

Hajdukov rast i Dinamov pad probudio je Torcidaše koji će popunit maksimirski jug.

Gruić kaže:

“Bit će nas preko dvije tisuće! Hajduk nakon dugo vremena u Maksimir dolazi kao favorit. Očekujemo pobjedu”.

Očekuje se i bolja atmosfera jer su se na tribine, napokon, vratili Boysi.

“Bez obzira na njihovu rezultatsku dominaciju zadnjih godina, Hajduk im je ipak najveći rival. Te ih pobjede pale i motiviraju. Sigurno će se mobilizirati da izliječe frustracije posljednjih rezultata, pa vjerojatno i poraza od Juventusa. Bit će ‘vruće’. Neka stadion bude pun do vrha, tad će biti još veći gušt pobijediti”, poručio je Gruić.


Komentari