TKO ZABIJA NAJVIŠE, A TKO NAJMANJE? HNL zauzeo jedno od najgorih mjesta na popisu (FOTO)

Facebook

Hrvatska se tako našla u društvu susjedne BiH i njihove Premijer lige, na nezavidnom dnu ljestvice, barem što se tiče prvoligaša.

Svjesni smo svi da Prva hrvatska nogometna liga nije najatraktivnija na svijetu, igra se uglavnom tvrd i zatvoren nogomet, a svega par puta u sezoni dogodi se kakva golijada ili spektakularna utakmica o kojoj se priča neko vrijeme. Iz kola u kolo gledamo, zdravoseljački rečeno, dosadan nogomet, a bolje nije bilo niti prošlo, 31. kolo, u kojem su postignuta tek dva pogotka, a od toga jedan iz jedanaesterca (Taravel, Dinamo).

No, to čak nije niti najgore kolo ove sezone, u 10. kolu pao je samo jedan gol. Valja spomenuti i kako je ove sezone čak 25 utakmica od 155 završilo bez pogodaka. Podatak je to kojim se ne želi pohvaliti niti jedna liga jer je upravo taj deficit golova zaslužan za to što se HNL nalazi na nevjerojatno niskom 325. mjestu sa prosjekom od 2.25 golova po utakmici. Uzimajući u obzir samo najviši rang natjecanja u državama, tajvanska liga vodi sa 4.63 gola po susretu, a od nazovimo respektabilnijih liga vodi švicarska liga sa 3.18 golova po utakmici.

LIGA PROSJEK GOLOVA

Nizozemci su sa 2.98 na 116. mjestu, Argentinci sa 2.83 154. mjestu, a što se tiče lige pet, Bundesliga vodi s 2.81 golom po utakmici. Španjolska Primera ima prosjek od 2.72, Portugal 2.72, Premiership 2.62, Italija, 2.54, Francuska 2.51…

Hrvatska se tako našla u društvu susjedne BiH i njihove Premijer lige, na nezavidnom dnu ljestvice, barem što se tiče prvoligaša. Gori su još jedino Bjelorusi s 2.17 golova po utakmici, a može se ubrojiti i sprska Superliga s 2.11 po susretu (no, samo faza prije Lige za prvaka i lige za ostanak).

Cijelu ljestvicu možete pogledati ovdje.


Komentari