Tko je kriv za smećkasto-žuti maksimirski travnjak? Gledatelji su zgroženi!

Goran Mehkek / CROPIX

Maksimir se uvijek mogao pohvaliti sjajnom travom i održavanim terenom, no uoči utakmice protiv Rosenborga u srijedu, na Maksimiru se pojavio problem kojeg su mnogi primijetili. Naime, pojavile su se smećkasto-žute boje na travnjaku.

Dinamov je stadion godinama bio sinonim za odličan travnjak. Poznato je to kako neke tribine već skoro dva desetljeća vape za rekonstrukcijom, a još od kraja 90-ih godina prošlog stoljeća poprilično smo se svi naslušali mnogobrojnih obećanja po tom pitanju. No zasad nema većih pomaka iako su u međuvremenu mnoge stvari, poput travnjaka, svlačionica, loža i ostalog, potpuno obnovljene prema strogim kriterijima Uefe, piše Tportal.

Uoči važne utakmice protiv Rosenborga Dinamo se našao u novom problemu, koji je bio jasno uočljiv i s tribina, ali i preko TV ekrana. Na nekim dijelovima travnjak je bio pun rupa i kada ga se gledalo iz blizine, pomalo je izgledao kao oranica zbog smećkasto-žutih dijelova. Pomalo je to čudno jer je prošle godine postavljen novi hibridni travnjak, odnosno mješavina prirodnog i umjetnog.

Naime, maksimirski travnjak zahvatio je virus! Ali jedino što može tješiti sve ljubitelje nogometa u Zagrebu jest činjenica da se s istim problemom bore mnogi klubovi u Europi.

Direktor stadiona Miljenko Sakoman pokušao je od dobavljača trave iz Mađarske nabaviti nove role kako bi travnjak bio savršen za ovaj europski ogled, ali nažalost, morali su ga odbiti jer pod hitno su iste poslane u Njemačku, Austriju, Švicarsku i druge.


Tportal doznaje da su komentaori prijenosa na španjolskom kanalu Champions League, koji su u srijedu radili prijenos zagrebačke utakmice, primjetili taj detalj, te su ostali zgroženi izgledom travnjaka.

Pitali su se kako to da klub koji ima odlične mlade igrače, i koje prodaju velikim klubovima za lije svote novca, nije u stanju godinama riješiti pitanje komfora i sigurnosti na tribinama, ali i kako imaju ovako loš teren.

Komentari

loading...
-->