Težak poraz za Zagreb na gostovanju kod moćne Barcelone! Osjetio se nedostatak Ašanina, Vuglača, ali i Burića i Mrakovčića

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Niti iz četvrtog pokušaja rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu uspjeli upisati bodove u sklopu ovogodišnje EHF Lige prvaka, ali treba biti pošten i kazati kako malo koji klub to i može kada stigne u čuvenu Palau Blaugranu, dom najtrofejnijeg europskog rukometnog kluba – moćne Barcelone.

Svoj debi na klupi Plinara trener Vlado Šola neće pamtiti po dobrome, jer nakon 60 minuta ovog rukometnog dvoboja njegovi su puleni otišli u svlačionicu sa zaostatkom od čak 18 pogodaka razlike!

Konačni rezultat Barcelona – PPD Zagreb 45:27 (24:13)

Sastavi

Iako bi teško i u najjačem sastavu hrvatski rukometni prvak upisao drugu pobjedu u povijesti na gostovanju u ovom hramu rukometa (jedinu dosadašnju pobjedu upisao je trener Ivica Obrvan sada već davne 2012. godine), treba istaknuti kako je najbolji hrvatski klub i četvrti puta zaredom imao ozbiljnih problema u sastavljanju rostera za utakmicu budući da su na put krenuli sa samo jednim desnim vanjskim i jednim vratarom!

Razlog ovog neobičnog hendikepa na sreću nije u sveprisutnom korona virusu, već se radi o lakšim ozljedama vratara Mateja Ašanina i desnog vanjskog Marija Vuglača koji su do zadnjeg trena konkurirali za sastav, ali su na koncu, ipak, ostali u Zagrebu. Također, zbog lakše ozljede za sastav hrvatskog prvaka nije konkurirao niti bosanskohercegovački reprezentativac i kružni napadač kluba Senjamin Burić, a iako neozlijeđen na put nije krenuo niti srednji vanjski Luka Mrakovčić.

Kod domaćina su susret s tribina odgledali kapetan Raul Entrerrios i francuski reprezentativac i lijevi vanjski Thimothy N’guessan, dok je zbog pozitivnog testa na korona virus kod kuće ostao danski reprezentativac i lijevo krilo kluba Casper Mortensen.

Prvo poluvrijeme

Svoju prvu utakmicu na klupi PPD Zagreba trener Šola otvorio je sedmorkom Mandić (kapetan) – Božić – Pavletić, Šipić – Božović – Hrstić – Obradović – Jandrić, dok je u fazi obrane umjesto Marina Šipića ulazio Darko Stojnić.

Domaćin je utakmicu otvorio bolje, nametnuo svoj ritam i već nakon pet uvodnih minuta imao prednost 4:1. Na samom otvaranju utakmice našim je rukometašima najviše problema radio kružni napadač Luis Frade koji je zabijao i na postavljenju obranu i iz kontranapada, a da stvar bude gora po Zagrebaše susret je sjajno otvorio i domaći vratar Kevin Moller koji im je u prvih nekoliko minuta obranio tri udarca.

U trenutku kada je Dika Mem na početku 9. minute iz kontre pogodio za vodstvo Barcelone 7:1, trener Šola pozvao je prvu minutu predaha.

Nažalost, protiv ovako raspoložene Barcelone teško da bi pomoglo i nekoliko minuta predaha. Do 14. minute, naime, prednost domaćeg sastava narasla je na ogromnih +11 (15:4) te je trener Šola iskoristio i drugu minutu predaha.

U 20. minuti prednost Barcelone je iznosila do tada maksimalnih +13 (19:6), a do konca poluvremena Zagrebaši su to ipak uspjeli spustiti na 24:13.

Nažalost, jedini igrač PPD Zagreba kojega se u prvom poluvremenu može pohvaliti i koji se nije uklopio u sveopće sivilo jest Josip Božić – Pavletić koji je postigao četiri pogotka.

Drugo poluvrijeme

Nastavak utakmice s dva je pogotka otvorio Aleks Vlah, a nakon njega poentirali su i oni najmlađi – Nikola Grahovac i Luka Lovre Klarica.

Barcelona je, s druge strane, na svaki Zagrebov gol odgovorila jednim svojim pa je prednost od +11 stajala na semaforu i nakon prvih 10 minuta nastavka.

Na nesreću po Zagrebaše uz raspoloženog danskog vratara Kevina Mollera koji je branio puno toga iz igre, nominalno prvi vratar kluba Gonzalo Perez de Vargas u dva je navrata obranio udarac sa sedam metara Milošu Božoviću.

U 45. minuti dalekometnim pogotkom Dike Mema domaćini su stigli do prednosti od čak 14 pogodaka razlike. Na semaforu je stajalo 34:20, a trener Vlado Šola odlučio je iskoristiti i posljednju minutu predaha.

Nažalost, niti ovaj predah nije donio mnogo dobroga Zagrebašima jer je prednost Barcelone nastavila neumoljivo rasti.

Do konca susreta deveterostruki prvak Europe podigao je igru za još jednu razinu više te je konačni rezultat glasio 45:27 u korist španjolskog prvaka.

Pojedinačni učinak

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Dika Mem s osam, odnosno Luis Frade i Gomez Abello svaki s po šest pogodaka. Kevin Moller skupio je čak 16 obrana, dok je dvije dodao i Gonzalo Perez de Vargas.

Kod poraženog PPD Zagreba izdvojit ćemo Aleksa Vlaha s pet pogodaka, odnosno Josipa Božića Pavletića i Luku Lovru Klaricu s po četiri pogotka. Mladi kružni napad Nikola Grahovac dodao je tri, a Todor Jandrić je upisao devet obrana.

U Arenu dolazi Celje!

Pred rukometašima PPD Zagreba možda je i najvažnije utakmica sezone. Naime, u srijedu 21. listopada u zagrebačku će Arenu stići Celje Pivovarna Laško, Zagrebov stari rival i direktni konkurent za plasman među 16 najboljih Europe.

Taj dvoboj na rasporedu je u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Barcelona – PPD Zagreb 45:27 (24:13)

Palau Blaugrana: Bez gledatelja

Suci: Charlotte i Julie Bonaventura (Francuska)

Delegat: Tono Huelin (Španjolska)

Barcelona: Perez de Vargas 2 obrane, Moller 16 obrana; Sorhaindo 2, Dolenec 1, Arino 4, Janc 2, Gomez Abello 6, Dos Santos, Mem 8, Cindrić 2, Garcia 2, Palmarsson 5, Makuc 1, Langaro 4, Fabregas 2, Frade 6

PPD Zagreb: Jandrić 9 obrana; Šipić, Vistorop, Mandić, Božić – Pavletić 4, Klarica 4, Srna, Obradović 2, Stojnić 1, Božović 2, Laljek, Matanović 1, Ravnić 2, Hrstić 3, Grahovac 3, Vlah 5


Komentari