TEŽAK OKRŠAJ MODRIH I POLJAKA NA MAKSIMIRU: Dinamo gurao svim silama, ali nije išlo, završili su bez pobjednika

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Franjić – Jakić, Mišić – Ivanušec, Majer, Oršić – Petković

LEGIA (3-5-2): Boruc – Jedrzejczyk, Wieteska, Nawrocki – Juranović, Slisz, Martins, Luquinhas, Mladenović – Rafa Lopes, Emreli

U 20 sati na Maksimiru je počeo okršaj Dinama i poljske Legije koji snage odmjeravaju u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka. Prvo poluvrijeme vrvilo je prilikama, no nijedna se mreža nije zatresla. U drugom pak preokret.

Drugo poluvrijeme (1:1)

U 60-oj minuti Ivanušec ubačajem pronalazi Petkovića koji s 11 metara glavom zabija za prednost Dinama, no nije ni Legija bila bez mogućnosti. Opasno su naime zaprijetili mreži Modrih u 67-oj minuti, no bez pogotka. Ipak, ulazi ta lopta u Dinamov gol u 82-oj minuti kada zabija Muci.

I u nastavku utakmice, nastavlja se dodjela žutih kartona, a čak crveni dobio je pomoćni trener Alen Peternac. Naime, sudac Lahoz propustio je svirati prekršaj na igraču Dinama, a onda sudi jedan na drugoj strani. Dakako, skočila je Dinamova klupa, a najbučniji je bio Peternac.

Prvo poluvrijeme (0:0)

S druge strane, oštro su nastupile obje momčadi pa je tako dosuđeno nekoliko žutih kartona.

U sedmoj minuta dobio je žuti karton, Slisz zbog prekršaja na Petkoviću, a nekoliko minuta kasnije, Petkovića se opet povlači, no sudac odmahuje rukom. U 27-oj minuti pak Jakiću je dosuđen žuti karton, a u 44-oj još jedan za Jedrzejczyka zbog prekšaja na Oršiću. U nekom trenutku i vratar Dinama, Dominik Livaković završio je na podu gdje mu je čak upućena i medicinska pomoć, no brzo se podigao na noge.

Odličnu priliku Dinamo je imao u 23-oj minuti, no tada im je poništen gol. Petković je pucao s 15-ak metara, Boruc brani, a lopta se odbija do Ivanušeca koji trese mrežu iz blizine. Jedini problem – bio je u zaleđu!

Komentari