TAN RUIWU SREBRNI NA ZAGREB OPENU: ‘Samo servis ima. Ništa drugo!’

screen shot/youtube

Hrvatski Kinez Tan Ruiwu (78. na svijetu) osvojio je drugo mjesto na Zagreb openu, ITTF turniru Challenger serije.

U finalu bolji od našeg predstavnika bio je Japanac Yoshimura  Maharu (43.) sa 4:2, inače šesti nositelj. Bila su to odlična četiri dana, vrhunski stolni tenis ponovo se vratio u Zagreb, a sve to začinio je Tan Ruiwu sa srebrnom medaljom.

U finalu je poveo 2:1, ali Yoshimura je pokazao da itekako ima svojih aduta,  koji su Tana evidentno izbacili iz ritma. Među ostalim, nepredvidiva i brza serva učinila je svoje, dovoljno da se Yoshimura u Zagrebu okiti zlatnom medaljom.

“Servis. Samo servis ima. Ništa drugo”, govorio je vidno ljutiti Tan, nakon što je odjurio u nepoznatom smjeru.
Dirnuo ga je poraz, htio je pobijediti više od ičega, pogotovo pred hrvatskom publikom koja se okupila u velikom broju i na ovako jakom turniru. Doduše, već je osvojio ovaj turnir, 2012. godine u finalu je svladao Roka Tošića sa 4:0, ali tada je to ostvario u puno slabijoj konkurenciji.

Prije turnira mnogi su najavljivali da bi Tan Ruiwu mogao daleko, samo je upitno u kakvoj je formi te kakvo mu je zdravlje. Duži period je bio promjenjive forme, a onda je zabljesnuo upravo u Zagrebu. Da bi ovo mogao biti njegov turnir najavio je u osmini finala, izbacivši prvog nositelja Japanca Morizona sa 4:3. Nakon toga nanizao je Rusa Paikova (4:0) i Španjolca Roblesa (4:2). Za najviše postolje ostao je korak prekratak. Iako su svi, naravno osim njega, itekako zadovoljni napravljenim.

“Rekao bi da mu malo fali mentalne snage da izdrži cijeli turnir. Nije tu samo ovaj meč problem”, istaknuo je hrvatski izbornik Zvonimir Korenić i dodaje: “No, generalno je njegov nastup ovdje bio nevjerojatno dobar. Rekao bi da godinu-dvije, od Herninga (EP 2012. na kojem je Tan bio srebrni pojedinačno) nije bio ovako dobar. Također, zadovoljan sam i Kolarekovim nastupom na Zagreb Openu. Uoči Europskih igara u Bakuu ovo je obećavajuće. Nadam se samo da će i Gaćina moći igrati”.


Komentari