TAKO JE, DEČKI SU ISPISALI POVIJEST! Mlada Hrvatska nakon drame je solidno slomila Švicarsku

Vatreni slave!, ilustrativna fotografija, Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u nedjelju je ispisala povijest. Nakon drame, spašavala je već dobivenu utakmicu protiv Švicarske na Europskom prvenstvu, ali je uspjela na kraju sačuvati 3:2 prednost i upisati prvu pobjedu na turniru.

Već u sedmoj minuti Hrvatska je povela nakon što je Švicarska bila blizu da isto napravi u prvoj akciji na utakmici. Golman Raccioppi je užasno izbio loptu koja sjeda točno na nogu Ivanušeca, a ovaj pogađa strašan volej s 20 metara.

Švicarci su na početku drugog poluvremena mogli izjednačiti. Golman Kotarski doslovno je dodao loptu u noge švicarskom napadaču koji se našao oči u oči s njim, ali se iskupio za katastrofalnu pogrešku i skinuo zicer. Nekoliko minuta nakon toga, mi smo iskoristili taj poklon. Ivanušec je sjajnim dodavanjem pronašao Bistrovića koji je ušao u sredinu, Lotomba ga je srušio u kaznenom prostoru za čisti penal. Taj penal je sigurno realizirao Nikola Moro.

Činilo se da je gotovo nekoliko minuta nakon toga kada je Vizinger sjajno pogodio nakon asistencije Mora za 3:0. A onda se sve promijenilo u 78. minuti.

Vizinger je igrao rukom, a Švicarci su smanjili na 3:1 iz penala. Još nespretnije je reagirao Kulenović u 89. minuti kada je pri pokušaju izbijanja kornera zakucao loptu u svoje rašlje. Švicarci su u nadoknadi bacili sve u napad, bili su jako blizu izjednačenja u 94. minuti kada je Kotarski skinuo još jedan zicer.

Mlada Hrvatska je tako ipak upisala prvu pobjedu ikad na Europskim prvenstvima, a do kraja skupine ostala je još jedna utakmica. Za tri dana, igramo protiv Engleske, prenosi Dnevno.


Komentari