SVJETSKI KUP U PARIZU: Tin Srbić osvojio treće mjesto

Foto: Press

Aktualni olimpijski doprvak na preči, Zagrepčanin Tin Srbić osvojio je treće mjesto u finalu natjecanja Svjetskog kupa u Parizu, dok je drugi hrvatski srebrni olimpijac Filip Ude zauzeo sedmo mjesto na konju s hvataljkama.

U svom 26. finalu na turnirima Svjetskih kupova Tin je došao je 19. medalje s ocjenom 14.050 (start 5.7), a bolji od njega danas su bili samo zlatni Amerikanac Brody Malone (14.650; start 6.0) i srebrni Cipranin Ilias Georgiou (14.400; start 5.9).

„Još jedna medalja za mene, ovaj put brončana. Odradio sam ponovno novu vježbu sa startom 5.7, konačna je bila 14.050, dakle bolje nego jučer u kvalifikacijama. Iako, znam i sam da mogu još bolje. Ovo je bio jedan od najjačih turnira Svjetskog kupa na kojem sam ikada nastupio, tu su bili svjetski prvaci, europski, finalisti Olimpijskih igara, Svjetskih prvenstava… U toj konkurenciji osvojiti medalju s novom vježbom… jako sam sretan.

Nakon svih problema koje sam imao, još jednom sam odradio novu vježbu i pokazujem da to ide u dobrom smjeru. Pogotovo to odraditi u ovoj areni u Parizu, pred preko 10.000 ljudi… Publika i atmosfera bili su nevjerojatni. Jako sam sretan što ovdje nastupam, veselim se doći i sljedeće godine. A sada se idemo pripremiti za Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu“, rekao je Tin nakon osvajanja medalje.

U drugom hrvatskom finalu i Filipovom 66. u karijeri na SK, ocijenjen je sa 13.650 (start 5.3) što je bilo dovoljno za 7. mjesto. Da je ponovio vježbu iz kvalifikacija od dan prije, s tih 14.500 bio bi danas srebrni. Slavio je Irac Rhys Mc Clenaghan sa 15.100.

„Generalno sam zadovoljan. U kvalifikacijama sam napravio super vježbu, ali drugi dan je odmah finale i nije da se izvlačim i da tražim neke izlike, ali nisam se stigao odmoriti i rekuperirati kako treba. Ali, izdržao sam vježbu do kraja. Na saskoku sam napravio pogrešku, istu kao i na nedavnom EP-u u Münchenu. Ipak, forma ide prema gore, gotova je još jedna stanica do SP-a gdje nas također čekaju Gymnova sprave kakve su bile i ovdje i koje meni ne pašu. Ali, dva puta sam ovdje napravio vježbu i zadovoljan sam s time.

Završio sam sedmi, borio sam se i mogu biti ponosan. Nadam se da ću na SP-u odraditi kako treba, a moram pojačati vježbu na 6.0 ili 6.1“, najavio je Filip Ude.

Hrvatsku reprezentaciju već sljedećeg tjedna (30. rujna – 2. listopada) čeka novi turnir Svjetskog Challenge kupa u mađarskom Szombathelyju, a tamo će nastupiti Mateo Žugec i Marko Sambolec na konju s hvataljkama, Tijana Korent (preskok), Nika Kukuljan Frleta (greda i parter), Sara Šulekić (dvovisinske ruče) i Tina Zelčić (greda).


Komentari