SVI IŠČEKUJU RAKITIĆA: Ne žele otkriti zašto kasni već tri dana i uvjeravaju da će zaigrati protiv Turske

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čaćić neće tražiti zamjenu za Raketu, on dolazi i zaigrat će poslje Turske.

U taboru Vatrenih uvjereni su da Ivan Rakitić dolazi i da će istrčati na teren protiv Turske. Izbornik Čaćić neće morati tražiti zamjenu za Ivana iako postoje igrači koji bi mogli odigrati tu ulogu.

Rakitića su očekivali u ponedjeljak u hotelu As, ali on se nije pojavio, ipak izbornik je jučer izjavio:

“Svaki dan se čujem s Ivanom, on je opravdano odsutan, ima privatne probleme i čim ih riješi očekujem da dođe. Mislim da će to biti u četvrtak, i bude li tako, on će igrati s Turskom. Imamo dovoljno vremena i tri treninga na kojima bi morao biti s ekipom. Uostalom, ni Subašić nije ovaj tjedan s nama radio, a računam da će biti u ponedjeljak na vratima.”

Čaćić ne želi ništa govoriti u Ivanovo ime:

“Dakle, nadam se da će doći tijekom četvrtka, očekujem ga, a vidjet ćemo. A kakvi su ti njegovi problemi, ne bih ja govorio, bolje je da to sam kaže kad stigne”. prenose Sportske.

Prvi puta se reprezentacija našla u ovakvoj situaciji. Rakitić je prvi igrač koji kasni na okupljanje tri dana. Inače igrači ili potpuno otkažu ili dođu dan-dva nakon dogovorenog datuma. Rakitićev nedolazak sada je već poprimio status misterije u javnosti jer apsolutno nitko ne želi otkriti o čemu se radi.

Zašto su tako tajanstveni?

Novinari su došli do informacije da je Rakitić ostao u Barceloni jer mu je četveromjesečna kćerka Adara bolesna. To je svakako opravdan razlog nedolaska za koji Čaćić mora imati razumijevanja, a jasno je i zašto hrvatski reprezentativac ne želi da se malena i stuacija u njihovoj obitelji povlače po medijima. Iako se ni Ivan ni njegov brat dejan ne javljaju na pozive, njegovi prijatelji tvrde:

“Doći će sigurno, rekao je da će se javiti kad sleti, no ne možemo reći zašto kasni.”

Točno deset godina je Rakitić u redovima naše reprezentacije. Igrao je on i za mladu vrstu kada je trebalo, a tako je 2010. i stradao u varaždinu gdje je ostao bez dva zuba. U međuvremenu je postao jedan od najvrijednijih igrača naše reprezentacije, a karijera u Barceloni ga je podigla na još višu razinu. Prošle godine je dobio priznanje za najboljeg sportaša Hrvatske, a dobio je i nagradu “Vatrena krila” od navijača nacionalne vrste.

 


Komentari