SVE ZA NEDJELJU SE OTKAZUJE! Najavljen je vjetar zbog kojeg natjecanje ne bi bilo fer prema svim ekipama

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog najave pogoršanja vremena i podizanja jačine vjetra u nedjelju došlo je do promjene u rasporedu natjecanja Svjetskog veslačkog kupa na Jarunu. Sva natjecanja za nedjelju se otkazuju dok će polufinale i finale biti održani u subotu, oboje istoga dana.

“Naše finalne utrke koje su planirane za nedjelju nažalost, su zbog loše prognoze, odnosno prejakog vjetra koji ometa natjecanje i fer uvjete prema svim ekipama u utrkama, prebačene za subotu popodne,” rekao je direktor Svjetskog veslačkog kupa u Zagrebu Goran Fruk.

“Najveći razlog je zapravo taj što je upravo zagrebačko natjecanje prva velika svjetska regata nakon čak 18 mjeseci, a opet s druge strane zadnja prije zadnjih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju i rezultati ekipa na ovom natjecanju iznimno su važni za planiranje forme i treninga drugih ekipa za Tokio pa je Svjetska veslačka federacija donijela odluku da se finala prebacuju na subotu koja ipak ima puno povoljniju vremensku prognozu. Samim time će svakako i samim veslačima biti puno ugodnije veslati u subotu nego što bi to bilo po valovima u nedjelju kako se predviđa,” dodao je Fruk.

Novi raspored hrvatskih veslača za subotu:

POLUFINALE UTRKE, prijepodne
Damir Martin, disciplina samac 10:10h
David Šain, disciplina samac 10:10h (ukoliko u petak poslijepodne izbori polufinale)

FINALNE UTRKE, poslijepodne
Sestre Jurković, dvojac bez kormilara u 13.00h
Braća Sinković, dvojac bez kormilara u 13.14h
Hrvatski četverac bez kormilara (Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić) u 13.56h
Damir Martin i David Šain, samci u 15.20h (ukoliko u subotu prijepodne izbore finale)


Komentari