‘Sve što je moj brat rekao je istina’ Zoran Mamić komentirao Zdravkove optužbe, najavljuje pravnu borbu

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši trener Dinama Zoran Mamić po prvi je puta stao pred kamere nakon nepravomoćne presude i za RTL otkrio sve što mu je na umu.

Na samom početku pohvalio je momčad zbog sinoćnje utakmice istaknuvši da je ponosan na cijelu ekipu, kao i na stručni stožer. Nije krio i ponos na samog sebe.

“Ja sam do prije tri dana bio s tom ekipom. Iskreno, da ne bi ispalo da i ova tri dana sam negdje nestao-isto sam bio u kontaktu i sa ekipom i sa stručnim stožerom, što je i normalno. Mi nismo samo zadnja tri dana pripremali tu utakmicu nego smo utakmicu pripremali već danima unaprijed tako da: ponos i sreća na sve njih“, kaže Mamić i dodaje da su vjerovali u pobjedu koju su na kraju i ostvarili.

Otkrio je i i da mu je Mourinho čestitao nakon utakmice te pohvalio igrače, a komentirao je i što očekuje od utakmice u četvrtfinalu.

“Villarreal je fantastična ekipa. Jedna od najboljih ekipa posljednjih desetak godina u Španjolskoj. Igraju dobar nogomet. To pokazuju nastupi u Euroligi. Međutim, pokazali smo da možemo igrati s najboljima tako da Dinamo može igrati i s najboljima. Pripremit se dobro za tu utakmicu, prva je u Maksimiru. Pokušati napraviti ovdje dobar rezultat i onda otići u Španjolsku potvrditi, ja se nadam, polufinale”, tvrdi Mamić.

Iako su mnogi nagađali da će i on otići stopama svog brata Zdravka Mamića, Zoran je ostao cijelo vrijeme u Zagrebu. Potvrdio je da se ne osjeća krivim, ali da poštuje odluku suda te da je iste večeri odstupio s mjesta trenera i sportskog direktora.

“Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti”, otkriva Mamić i dodaje da će kaznu odslužiti te da poslije toga želi normalno živjeti.

Komentirao je i USB stick kojeg je njegov brat poslao USKOK-u.

“Ja znam dosta detalja, naravno. Na žalost, ne mogu ih zbog tih tajnosti istraga, iako izlazi puno informacija van, ne mogu detalje govoriti. Međutim, ono što je meni nevjerojatno je da je taj stick ili ta njegova izjava od negdje desetog mjeseca, čini mi se, tamo i da sad odjednom se to jako aktualiziralo kad je on istupio van, kad je on to rekao”, tvrdi i ističe da sve što Zdravko govori je istina.

“Ono sve što je rekao na onoj pressici je istina. Od prve do posljednje riječi. Naravno da oni moraju to provjeriti, ali velim, postoje mehanizmi. Policija, sudstvo, PNUSKOK. Tko radi sve te izvide može vidjeti da li je netko dolazio u Bosnu i Hercegovinu, u hotele, kad je prelazio granicu. Postoje one nekakve bazne stanice telefonske pa se može vidjeti da li su bili blizu ili su bile zajedno. Znači, postoji toliko toga. Ako netko hoće napraviti posao kako treba on ga i može napraviti”; objašnjava Zoran.

Za sam kraj, klubu je poručio da im želi puno sreće, uspjeha i dobrih rezultata.


Komentari