SVE SE MOŽE! S malo gradskog novca ostvaruju vrhunske rezultate, imaju i ženskog Luku Modrića!

Foto: Instagram

Kad kažemo riječ nogomet, većina vjerojatno pomisli na 11 muškaraca koji izlaze na teren u dresovima i trče za loptom. No, nogomet igraju i žene.

Upravo jednu lijepu priču gradi ŽNK Agram, čije su ekipe osobito moćne u mlađim dobnim kategorijama, razvijajući talent igračica koje bi tek trebale dati svoje najbolje – ako se ne dogodi zastoj na njihovu putu.

Zagrebački klub dominirao je u premijernom izdanju hrvatskog prvenstva za nogometašice u uzrastima od 15 i do 17 godina. Uzele su prvoligaške naslove u obje konkurencije, a njihova dominacija u dolasku do trofeja dočarana je gol-razlikom koja izgleda nevjerojatno.

Njihova ekipa uzrasta do 15 godina imala je sve pobjede i 121:9 u gol-razlici na završetku sezone, dok je razlika zabijenih i primljenih golova ekipe do 17 godina iznosila čak +202, s fantastičnih 207:5, piše Večernji list.

Imaju ženskog Luku Modrića

Ekipa do 17 godina je uz 20 pobjeda ubilježila i jedan neriješeni rezultat, 0:0 protiv Dinama.

Trener Ivica Milković je iz U17 ekipe izdvojio Anu Jakobašić, nazivajući je ženskim Lukom Modrićem. Takva pohvala je baš moćna, mlada igračica probat će je opravdati kako ide dalje, a do sada je trenerove riječi zaslužila sa 63 zabijenih golova u 21 utakmici u protekloj sezoni.

Milković je istaknuo i Teu Šaban, koja je tijekom sezone imala više od 50 golova.

U Agramu se radi ozbiljno, a trener Milković je za Večernji dodao da se sve događa s malo novca. Nema sponzora, a mala je i pomoć koju pruža Grad Zagreb.

Milković je otkrio da iz gradske blagajne tijekom cijele sezone dobiju 20.000 kuna, dodajući da čak 14.000 kuna otpadne za odlazak na gostovanje u Metković na samo jednoj postaji u sezoni. Zbog toga su naviknuti štedjeti i već istog dana nakon utakmica vraćaju se i s daljih gostovanja, poput onih u Osijeku i Splitu.


Komentari