SVE JE IZNENADIO: Mandžukićeva humanitarna gesta preko noći postala svjetski hit, evo kome je uplatio cijelu plaću!

Facebook/Mario Mandžukić

Mario Mandžukić sve je iznenadio novom humanitarnom gestom. Naime, bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije odrekao se svoje plaće za ožujak jer zbog ozljede nije mogao nastupati.

Prema pisanju talijanski medija “Mandža” u Milanu zarađuje vrtoglavih 300.000 eura mjesečno, a zbog ozljede koju je zadobio krajem veljače bio je van stroja dva mjeseca.

Novac je odlučio donirati fondaciji koja potiče projekte koji pomažu ranjivim mladim osobama kako u socio-ekonomskom tako i obrazovnom smislu.

”Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih”, rekao je predsjednik Milana Paolo Scaroni, prenosi Gol.

Mandžukić je tako preko noći postao vijest broj jedan u svijetu nogometa, a najpoznatiji svjetski mediji objavili su njegovu gestu.

 


Komentari