SVE IM SE POSLOŽILO! Dinamo razorio Genk s 3:0, Boysi bakljadom nakratko zaustavili utakmicu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo večeras igra protiv belgijskog Genka, a Krznar je, sudeći prema postavi, spreman krenuti u jaku ofenzivu, napravivši jednu, ali značajnu izmjenu nakon utakmice s West Hamom koja ja završila Dinamovim porazom.

Iz prvih 11 ispao je Šutalo, a na njegovo će mjesto Čop. Krznar je spustio Franjića na stopera, Oršića na krilo, a Čop će zaigrati udarnim tempom u 3-5-1-1 formaciji ispred Petkovića.

Genk se dosad susreo tek s jednom hrvatskom momčadi, Lokomotivom. Našli su se 2016. u kvalifikacijama za Europsku ligu, a Belgijci su u dvije utakmice bili bolji ukupnim rezultatom 4-2.

Ovo su postave:

Genk (4-3-3): Vandevoordt – Munoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga – Thorstvedt, Toma, Heynen – Paintsil, Onuachu, Ito

Dinamo (3-5-1-1): Livaković – Theophile, Lauritsen, Franjić – Ristovski, Ivanušec, Mišić, Ademi, Oršić – Petković – Čop.

Poseban gost

Poseban gost belgijskog kluba u ovoj utakmici je Branko Strupar, legenda Genka i nekadašnji Dinamov igrač, o kojem smo pisali.

Strupar je za Genk odigrao 121 utakmicu uz učinak od 67 golova i 22 asistencije. Danas jedna od tribina Luminus Arene nosi njegovo ime.

Prvo poluvrijeme

Dinamo golovima Ivanušeca iz 10. minute i Petkovića iz 48. iz bijele točke vodi 2:0. Sjajan početak za Dinamovce! Usprkos činjenici da Genk ima prednost na papiru, dečki su prvo  poluvrijeme odigrali usredotočeno, staloženo i borbeno.

Iako je bilo gusto u Dinamovom šesnaestercu, nisu se predali. Na pauzu sada odlaze mirno i uzdignute glave.

Drugo poluvrijeme

Dinamo ne gubi energiju ni u drugom poluvremenu. Bruno Petković ponovno s bijele točke zabija za vodstvo Dinamo vodi 3:0.

Belgijanci su pred domaćom publikom imali loše iskustvo, a igrali su i s igračem manje.

Osim kratkog prekida utakmice zbog dima baklji BBB navijača Dinama, utakmica je odigrana sjajno.


Komentari