SVE ĆE ‘GORJETI’ ZBOG HRVATSKE, ALI STIGLO UPOZORENJE: ‘Svi smo iskusni, neće nas uplašiti!’

Foto: Pixsell

Hrvatska će u velikom nogometnom tjednu tražiti pobjede nad Maltom i Rusijom koje bi donijele odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a dok traju pripreme Zlatka Dalića i njegovih igrača, spremaju se i suparnici Vatrenih.

Hrvatski reprezentativci i stručni stožer prvo razmišljaju o utakmici koja se u četvrtak s početkom u 20:45 sati igra na Malti, dok će potom na red doći Rusija, u nedjelju u 15 sati u Splitu, na Poljudu. U tom susretu najavljuje se ‘vruća’ atmosfera na tribinama koja će dočekati gostujuće Ruse, a cilj je pobjeda u potrazi za prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini H. Samo prva pozicija donosi izravni plasman na SP.

Momčad koja u utrci Rusije i Hrvatske završi druga morat će ići u dodatne kvalifikacije, što ne žele ni Vatreni ni Rusi. U tom odmjeravanju snaga, Rusija ima dva boda prednosti prije posljednjeg kola, a uoči Poljuda igrat će domaću utakmicu u četvrtak protiv Cipra, što je Rusima sada u prvom planu.

Ozbiljno shvaćaju Ciprane

U najavi tjedna, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je jučer pred novinarima kazao da u hrvatskom taboru razmišljaju samo o Malti, a Rusi mogu doći na red samo poslije te utakmice. Sličan pristup imaju i ruski reprezentativci, što je u razgovoru za službeni kanal svoje nacionalne momčadi na YouTubeu kazao Fjodor Kurdjašov, 34-godišnji ruski lijevi bek.

Po riječima Kudrjašova, njegova momčad će ozbiljno shvatiti ogled s Cipranima u četvrtak u Sankt Peterburgu. O Hrvatskoj se može početi razmišljati tek nakon što završi ta utakmica, a u ruskom taboru su svjesni što će ih dočekati u nedjelju na Poljudu.

‘Vruće’ na tribinama

Zanimanje hrvatskih navijača i prodaja ulaznica za splitski ogled s Rusijom ispisali su najavu za vrlo ‘vruću’ atmosferu na tribinama. Podrška na strani Hrvatske bit će snažna, no Kudrjašov veli da to neće utjecati na njegovu momčad.

‘Nećemo se toga uplašiti. Svi naši igrači su iskusni u europskim natjecanjima i u reprezentaciji’, veli 34-godišnji ruski lijevi bek, koji do sada ima 47 odigranih utakmica i jedan gol u dresu svoje nacionalne momčadi.


Komentari