HRVATSKA IDE NA FINAL FOUR: Vatreni razbili Austriju 3:1

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
90+3′ KRAJ Utakmica je završila pobjedom Hrvatske 3:1. Hrvatska ide na Final Four Lige nacija.
90′ Igrat će se još tri minute.

88′ – Traje austrijski pritisak, ali hrvatska obrana drži se jako dobro.

83′ – Austrijanci napadaju. Onisiwo je bio na opasnom udarcu, a srećom za Vatrene, pucao je pokraj gola.

74′ – Hrvatska je mogla i do 4:1! Perišić je pucao jako opasno, lopta je pogodila gornji dio grede!

73′ Odličan ubačaj Lovre Majera i sjajan udarac glavom Dejana Lovrena. Hrvatska vodi 3:1 i na najboljem je putu da se plasira na završnicu natjecanja.

69′ – GOOOOOOOOLLLL!!! Hrvatska je ponovno u vodstvu, strijelac je Marko Livaja!

65′ – Nova odlična intervencija Dominika Livakovića! Gregoritsch je opasno pucao glavom, hrvatski golman reagirao je sjajnom paradom.

62′ – Krenule su izmjene. Na hrvatskoj strani ušli su Livaja i Sosa, a svoj nastup završili su Budimir i Barišić.

60′ – Nakon neugodnog ‘slobodnjaka’ Austrijanaca, Hrvatska je uspjela otkloniti sve prijetnje u bloku.

60′ – Austrija je nakon slobodnog udarca iz prilične daljine dobila slobodni udarac iz manje daljine, s 20-ak metara. Dias je dosudio igranje rukom Dejana Lovrena u živom zidu, a Lovrenu je dao i žuti karton iako se iskusni stoper Vatrenih bunio da je štitio lice.

57′ – Budimir je bio u povoljnoj poziciji u kaznenom prostoru, ali nije došao do lopte i udarca, šteta… Vatreni se ipak bude, ponovno se čuju i hrvatski navijači.

57′ – Budimir je bio u povoljnoj poziciji u kaznenom prostoru, ali nije došao do lopte i udarca, šteta… Vatreni se ipak bude, ponovno se čuju i hrvatski navijači.

55′ – ‘Raspištoljio’ se Portugalac Dias s kartonima, žuti je dobio i Posch nakon oštrog prekršaja nad Perišićem.

53′ – Portugalski sudac Artur Dias pokazao je da se igra dalje nakon dvoboja Dansa i Budimira, a ništa se nije promijenilo niti nakon kratke VAR provjere.

53′ – Budimir se izborio za loptu u duelu s Dansom, pao je u 16-ercu, ali nije dosuđeno ništa iako je bilo kontakta stopera domaćih s hrvatskim napadačem.

52′ – Evo i žutog za Austrijance, dobio ga je Sabitzer.

48′ – Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Ivan Perišić.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta na bečkom Prateru.

45’+4 – Završeno je prvo poluvrijeme u Beču.

45’+4 – Perišić je pucao iz daljine, nije bilo puno problema za Lindnera.

44′ – Fantastična reakcija Dominika Livakovića! Obranio je ‘zicer’ Arnautoviću, Austrijanci mogu jako žaliti što ne vode u ovoj utakmici.

40′ – Majerov udarac zapeo je u austrijskom bloku. Prije ove situacije, dugo nije bilo pravog napada Vatrenih, no sve je riješila domaća obrana.

39′ – Austrijanci su pokušali s nekoliko udaraca izvana, sve je završilo u hrvatskom bloku.

39′ – Danska je golom Skova Olsena povela s 2:0 protiv Francuza. Po svemu sudeći, Hrvatska će trebati pobijediti u Beču za odlazak na završni turnir.

35′ – Sudarili su se Livaković, Gvardiol i Baumgartner u ‘troboju’, Baumgartner je to pokušao iskoristiti nakon što je došao do lopte, ali udarac nije bio precizan. Nova opasnost za gol Vatrenih…

34′ – Loše vijesti za Vatrene dolaze iz Kopenhagena. Danska je golom Dolberga povela s 1:0 protiv Francuske i trenutno je ispred Hrvatske na ljestvici u borbi za završni turnir.

32′ – Austrija je na isteku prvih pola sata utakmice imala Trimmelov pokušaj ubacivanja koji je završio u Livakovićevim rukama. Nedugo potom, Arnautović je na lijevoj strani izgubio kontrolu i u padu je poslao loptu u gol-aut u pokušaju povratne u kazneni prostor.

24′ – Baumgartner je promašio ‘zicer’ za Austriju! Nakon akccije koju je dobrim dodavanjem započeo Alaba, a nastavio je Arnautović, stigao je Baumgartnerov udarac pokraj gola koji je ostavio Vatrene u egalu.

22′ – Arnautović je pucao izvan 16-erca, otišlo je po sredini gola i bez puno problema za Livakovića.

19′ – Brozović je s terena otišao šepajući i oslanjajući se na druge, jako neugodna situacija s velikim adutom Vatrenih.

18′ – Majer je ušao mjesto Brozovića.

17′ – Ovo ne izgleda dobro. Marcelo Brozović pretrpio je ozljedu prilikom jednog dodavanja, bez kontakta s protivničkim igračima, morat će biti zamijenjen.

15′ – Nova prijetnja Hrvatske, Austrijanci su uspjeli izbaciti loptu nakon ubacivanja u kazneni prostor. Čuje se navijačka pjesma s tribina, podrška Vatrenima je sjajna…

9′ – Nakon kratke provjere zbog mogućeg zaleđa, gol je ipak priznat.

9′ – Domaći su iskoristili pogrešku Stanišića na desnoj strani obrane. Bio je to loš pokušaj ispucavanja, slijedio je centaršut nakon kojeg je Baumgartner bio strijelac za izjednačenje.

9′ – GOL! Austrija je izjednačila, zabio je Baumgartner.

6′ – Sjajna akcija koju je na desnoj strani pokrenuo Vlašić, slijedilo je dodavanje prema Modriću koji se uspio riješiti Alabe, a potom, stigao je precizni udarac protiv kojeg Lindner nije mogao ništa. Fantastičan početak Vatrenih!

6′ – GOOOOOOOOLLLL!!! Hrvatska vodi, zabio je Luka Modrić!

5′ – Perišić je ušao u lijepi prodor na lijevoj strani, ali dodavanje u sredinu kaznenog prostora nije bilo dovoljno precizno. Šteta…

4′ – Ante Budimir je u prvoj opasnijoj hrvatskoj akciji izborio korner. Iz kornera se nije dogodilo ništa opasno, ali moglo je biti prijetnje na drugoj strani nakon što je Austrija pobjegla u kontru. Vatreni su to ipak zaustavili.

1′ – Počeo je susret u Beču!

Zadnja utakmica grupne faze Lige nacija zakazana je za nedjelju na bečkom stadionu Ernst Happel gdje će snage okušati Austrija i Hrvatska.

Utakmica kreće u 20:45 a Hrvatska ulazi kao favorit.

Osim velike razlike u rosteru, Vatreni djeluju kako su u odličnoj formi, a prilika za Final Four je i više nego motivirajuća.

 S malim vremenskim razmakom između dva nastupa, Zlatko Dalić razmišljao je o najboljoj varijanti za hrvatskih prvih 11 na bečkom gostovanju, a odabrao je opciju s nekoliko promjena.

Dalić je na susretu s novinarima u najavi utakmice najavio da će biti izmjena u početnom sastavu u odnosu na slavlje protiv Danaca na Maksimiru. Upitnici su razriješeni objavom 11 igrača koji će krenuti s centra protiv Austrijanaca, a tu je pet novih igrača u usporedbi sa startnim sastavom protiv Danske. U posljednjem redu ušli su Josip Stanišić i Borna Barišić na oba beka, desnom i lijevom, te Dejan Lovren na stoperskoj poziciji. U napadu je Ante Budimir, a na desnom krilu počet će Nikola Vlašić. Redom po pozicijama, protiv Austrije ne počinju Josip Juranović, Borna Sosa, Josip Šutalo, Andrej Kramarić i Mario Pašalić, koji su od starta igrali protiv Danaca.

Pobjeda garantira Vatrenima završetak na vrhu skupine i nastup na ‘Final Fouru’ neovisno o raspletu utakmice koju u isto vrijeme u Kopenhagenu počinju Danska i Francuska.

Austrija – Hrvatska (20:45 sati)

Prvih 11 Austrije:
Lindner – Trimmel, Posch, Danso, Alaba – Baumgartner, Seiwald, X. Schlager, Sabitzer – Arnautović, Gregoritsch

Prvih 11 Hrvatske:
Livaković – Stanišić, Lovren, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Budimir, Perišić

Velika šansa

Najavljujući utakmicu, Zlatko Dalić kazao je da će biti promjena u početnom sastavu. One su i stigle, a u pogledu prema susretu u Beču opisao je i koliko bi vrijedilo osiguranje nastupa na završnom turniru Lige nacija.

‘Odlazak na ‘Final Four’ bio bi sjajan poticaj prije Svjetskog prvenstva u Kataru. Imamo veliku šansu koju smo sami izborili, a najvažnije je da mi sami o sebi odlučujemo i ne ovisimo o nikome drugome, ali taj posao moramo i odraditi’, rekao je Dalić.

‘Očekuje nas teška utakmica i pokušat ćemo je dobiti. Lijepo bi bilo ovaj ciklus Lige nacija završiti dobrim rezultatom i pobjedom prije Svjetskog prvenstva, ali i da se dogodi nešto drugo neće nas to puno poremetiti jer se mi moramo spremati za SP. Mislim da smo na dobrom putu’, zaključio je hrvatski izbornik.


Komentari